Читај ми!

Ибра краљу Џејмсу: Мани се политике; Леброн: Никада!

Нападач Милана Златан Ибрахимовић сматра да спортисти попут Леброна Џејмса треба да раде оно у чему су добри и да не гурају нос у политику. Са друге стране, кошаркаш Лос Анђелес лејкерса рекао је да је лицемерно од Ибрахимовића да говори тако, јер је пре само неколико година и сам причао о расизму.

„Допада ми се много. Феноменалан је, али ми се не допада када људи са таквим статусом причају о политици. Ради оно у чему си добар“, рекао је Ибрахимовић за Уефу и Дискавери+.

„Ја играм фудбал јер сам у томе најбољи. Нисам политичар. Да сам политичар, бавио бих се политиком“, истакао је шведски нападач, повлачећи паралелу.

Према његовим речима, то је прва грешка коју људи направе када постану познати.

„Мислим да је боље избегавати одређене теме и радити оно у чему си добар, у противном ризикујеш да погрешиш“, додао је Ибрахимовић.

Четвороструки шампион НБА лиге, Леброн Џејмс један је од водећих гласова против расне неправде и велики критичар полицијске бруталности у САД и политике Доналда Трампа.

Леброн: Никада нећу престати

Ибрахимовићеве речи изазвале су и реакцију од Џејмса, који је синоћ после утакмице против Портланд трејлблејзерса дао подужи одговор на конференцији за штампу.

„Никада нећу престати да истичем ствари које нису у реду. Причам о свом народу (Афро-американцима) и о једнакости, социјалној правди, расизму и свим лошим стварима које се дешавају јер сам у једном периоду живота био део те заједнице и видео шта се дешава“, рекао је кошаркаш.

У својој школи, како каже, има групу од 300 и више деце која пролазе кроз исту ситуацију и потребан им је глас.

„Ја сам њихов глас и користим своју платформу да наставим да указујем на све погрешно што се дешава, не само у својој заједници већ у читавој земљи и широм света“, истакао је Џејмс.

Легенда НБА лиге осврнуо се и на Ибрахимовићеву критику шведских медија да га нападају на расној основи због његовог презимена.

Фудбалер Милана је 2018. године оптужио медије у Шведској за расистичко понашање према њему, јер се презива Ибрахимовић.

„И шта шведски медији раде? Нападају ме, јер не могу да прихвате да сам Ибрахимовић. Расизам је у питању. Он постоји, сто одсто сам сигуран. Само зато што нисам Андерсон или Свенсон. Да се тако презивам, верујте ми, бранили би ме чак и да опљачкам банку“, рекао је тада фудбалер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи