Читај ми!

Миша Алексић испраћен заувек, у одсуству колега из бенда

Басиста легендарне рок групе „Рибља чорба", Миша Алексић, кремиран је данас на гробљу „Лешће", а испраћају нису присуствовале његове колеге из бенда.

Чланови „Рибље чорбе" навели су дан раније у саопштењу да је „зло звано коронавирус и даље међу нама, више него икад" и да верују како „Миша не би дозволио да се угрози било чије здравље, било чији живот", због чега неће присуствовати последњем испраћају свог колеге и пријатеља.

„Кад ова пошаст прође, заједно ћемо ожалити нашег и вашег Мишу концертом у његову част. Будите одговорни и здрави", пише између осталог у саопштењу чланова бенда.

Пандемија је пореметила животе људи, а, ако је веровати саопштењу чланова „Рибље чорбе", пријатељство није, уз одговорност према другима. 

Миша Алексић је због коронавируса хоспитализован 13. новембра у КБЦ Бежанијска коса, где је и преминуо 29. новембра.

Миша Алексић преминуо је у 67. години. Каријеру је започео 1970. године у бенду „Ројали" као бас гитариста и певач.

Наредне године отишао је у САД где је дипломирао на вишој школи у Пајксвилу у Мериленду. По повратку у Југославију и под утицајем британских великана рока „Дип парпла" и „Лед цепелина", Миша је формирао групу СОС са Драганом Штуловићем, Драганом Тасићем и Стеваном Стевановићем.

Након више промена поставе, у бенд су дошли Рајко Којић и Вицко Милатовић. Са њима је Алексић 1978. године направио „Рибљу чорбу" у коју као члан поставе улази некадашњим певач бенда „Рани мраз" Борисав Бора Ђорђевић.

Миша Алексић је био и текстописац и продуцент на албумима „Рибље чорбе", једног од најпопуларнијих рок бендова на овим просторима.