Читај ми!

Збогом заувек, вечни Дијего

Након вести о смрти Дијега Арманда Марадоне цео свет је пожурио на друштвене мреже да се опрости од легендe фудбала.

Од великог Ел Пибеа који је данас преминуо, осим бројних садашњих и бивших фудбалера и фудбалских клубова и удружења, опраштају се и спортисти, певачи, редитељи, познате и непознате линости чије је животе Марадона на неки начин дотакао. 

Фудбалској легенди међу првима је речи туге посветила Аргентинка Габријела Сабатини. „Не постоје речи које би описале овај моменат. Апсолутна туга. За мене си вечан. Обожавам те заувек, пријатељу. Почивај у миру“, написала је уз заједничку фотографију бивша тенисерка на Инстаграму

Италијански премијер Ђузепе Конти написао је у твиту да цео свет жали због одласка Марадоне. „Са својим неизмерним талентом исписао је незаборавне странице у историји фудбала", навео је Конти уз поздрав од „вечитог шампиона“.  

Бивши премијер Грчке Алексис Ципрас поручио је Марадони на Твитеру да неће бити заборављен. 

„Лети високо. Недостајаћеш нам“, написао је уз заједничку фотографију са легендом фудбала порторикански певач и глумац Рики Мартин. 

Шпански певач Алехандро Санц истакао је у поруци намењеној великом Дијегу да данас Божја рука завршава уговор на земљи. „Легенда у животу и на терену. Вечни Дијего. Почивај у миру“, навео је музичар. 

Британски редитељ Асиф Кападија, који је аутор документарног филма Марадона написао је да не може да верује да је Дијего отишао заувек: „Тешко је то схватити. Увек је деловао неуништиво. Имао сам 10 сати са њим! Дотакао његово лево стопало. Дали смо све од себе да покажемо свету какав је то био човек, мит, борац“.

Поштоваоци аргентинског фудбалера подсећају, међутим, и на филм Емира Кустурице о Дијегу Марадони. 

„Шта год да радите вечерас или следећих дана, пронађите време да погледате Кустуричин филм о Марадони. То је Дијего. То је био Дијего. Најбољи којег смо икада имали“, написао је један обожавалац на Твитеру

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се