Читај ми!

Глумац Иван Бекјарев позитиван на коронавирус

Екипа филма "Било Једном у Србији" обуставила је снимање у Лесковцу и околини пошто је установљено да је један члан филмске екипе, наш познати глумац Иван Бекјарев, позитиван на ковид 19, рекао је координатор продукције филма Жарко Бојанић.

"Према упутствима Института за јавно здравље Лесковац и процедурама прописаним од стране Филмског центра Србије, а према Европској конвенцији о превенцији болести, моментано смо обуставили снимање" рекао је Жарко Бојанић.

Он је додадо да ће се наредних дана пратити здравствено стање чланова филмске екипе, посебно оних који су имали директан контакт са оболелим глумцем.

"После тога, а сагласно епидемиолошкој ситуацији и временским условима, донећемо одлуку о евентуалном наставку снимања", истакао је Бојнић и Ивану Бекјареву пожелео брз опоравак.

Подсећамо да је почетком септембра у Лесковцу почело снимање филма Било једном у Србији продуцентске куће "Ле Филм" из Лесковца, у режији Петра Ристовског.

Главне улоге тумаче Виктор Савић, Слобода Боба Мићаловић, Теодора Ристовски, Мики Манојловић, Радован Вујовић, Немања Оливерић, Драган Петровић Пеле, Зоран Цвијановић и други познати глумци.

На просторима бивше фабрике текстила "Зеле Вељковић" изграђена је сценографија, која оживљава Лесковац између два рата када је овај град доживео препород и од заостале касабе постао европски градић који је заслужио да га у европским пословним круговима назову "српски Манчестер".

Поред великог ангажмана продукционе и сценографске екипе филма, успешној сценографској реконструкцији епохе допринеле су и бројне комуналне службе града Лесковца.