Читај ми!

Худини и Коперфилд у Кући славних музеја у Филаделфији

Заслужни за забављање целог света својом магијом – Хари Худини и Дејвид Коперфилд, добили су посебне почасти Националног музеја историје америчких Јевреја у Филаделфији.

Из Музеја је саопштено да ће илузионисте Худинија и Коперфилда уврстити у своју Кућу славних. 

Улазак у Кућу славних, који је најављен за 12. децембар, посебно је признање за њихова достигнућа и допринос заједници америчких Јевреја.

Худини је у САД дошао са четири године. Рођен је као Ерик Вајс у Мађарској 1874. године.

Син јеврејског рабина путовао је широм Америке и света приказујући своје мађионичарске вештине све до своје смрти 1926, када је имао 52. године.

Коперфилд (64) је рођен као Дејвид Коткин у Њу Џерсију.

Власник је 21 награде „Еми”, а како је најављено, почаст ће примити из Међународног музеја и библиотеке мађионичарских вештина у Лас Вегасу.

Претходни добитници оваквих признања су Рут Бејдер Гинзберг, недавно преминула судија Врховног суда САД, и редитељ Стивен Спилберг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи