Читај ми!

Алма из „Слушкињине приче“ најпознатија је Канађанка са српским коренима

Рођена је пре 28 година у Београду, као мала се преселила у Канаду и завршила средњу школу у Ванкуверу. Нина Кири је и овде и тамо, ни овде ни тамо. Односно, за њу зна цео свет. Млада глумица велику популарност стекла је у мегапопуларном телевизијском пројекту „Слушкињина прича“.

У Ванкувер су се доселили кад је имала само годину дана и овај град је њен дом у сваком смислу. Глумом је почела да се бави током средњошколских дана.

Иза себе има неколико филмова и серија, али се од почетка емитовања серије „Слушкињина прича“ 2017. године њен лик појављује међу познатим личностима и на фотографијама са важних догађаја филмске индустрије.

Ако у Гугл претрази укуцате Нина Кири, тренутно излази скоро четири милиона резултата.

Нина је најпознатија јавна личност у Канади са српским коренима. То јој је донела улога Алме или Офроберт у серији Слушкињина прича, у којој има једну од важних мањих улога.

„За мене то није ништа велико зато што нисам звезда“, почиње Нина своју причу и додаје да јесте лепо имати успеха у послу којим се бави због нових ангажмана.

Малим корацима до Слушкињине приче и великог успеха 

Серија је популарна међу милионима гледалаца у целом свету и добитник бројних награда.

Рађена је по истоименом роману познате канадске списатељице Маргарет Атвуд и у центру приче је измишљени застрашујући нови друштвени поредак и положај жена у том тоталитаристичком друштву.

Алма се није десила случајно. Улога је дошла после много година рада и учења. 

„Мени је помогло то што сам одрасла у Ванкуверу, где је много лакше јер има аудицијâ, има посла за филм и ТВ. Било ми је лакше јер сам могла мало да пробам у рекламама и мањим улогама и имала леп пут“, објашњава Нина.

На аудицију за Слушкињину причу дошла је због улоге која је подразумевала једну сцену у једној епизоди. 

„Онда су ме убацили у неке друге епизоде и све се десило умерено. То је такав посао, мораш само да радиш и надаш се да ће нешто да се деси. Мораш да будеш срећан због оног што си добио“, истакла је глумица.

Имигрант има осећај да не припада ниједном народу 100 посто 

За рад на филму Easy Land каже да је био част и гушт живота. Остварење је приказано на овогодишњем Фесту у Београду и Нина је била гошћа свог родног града само месец дана пре кризе коју је изазвао коронавирус.

„Много ми је било драго што сам ишла и што је моја цела породица, сви пријатељи и људи с којима сам одрасла у Панчеву су дошли на ту премијеру. То ми је било толико драго“, емотивно прича Нина.

Easy Land се бави имиграцијом, темом која је Нини блиска. Мирјана Јоковић тумачи улогу имигранткиње из Србије, талентованог архитекте који носи дубоке трауме из родне земље.

Са њима се бори док покушава да преживи радећи слабо плаћен посао.

Нина је њена ћерка која бије своје тинејџерске битке и са којом је наша Нина могла да се поистовети као неко ко је одрастао у Канади носећи корене из Србије.

„Оно што сам ја доживела у средњој школи, тај escape, где можеш да одеш у другу земљу и да имаш тотално други живот. То се десило Нини, лику из филма и то ми је било јако реално зато што сам сама то доживела“, наводи млада глумица.

Дете имигранта које одраста у Канади, како каже, има осећај да не припада ниједном народу 100 посто: „То није ни добро ни лоше, али тај је осећај. Кад сам била много млађа, баш дете, због тога сам била јако несигурна. Кад си мало старији, у средњој школи, то постане интересантно – из друге земље си, говориш други језик, имаш неки други свет куда можеш да одеш.“

Следећи циклус Слушкињине приче креће током септембра.

Снимање нове сезоне у новим околностима које је донео коронавирус, у новом, за све нас помало несигурном времену, у којем се мењају стари, уобичајени начини живота, пословања, дружења и путовања, у којем расту друштвени покрети и протести против неких владајућих норми и у коме су познате црвене хаљине постале део иконографије женâ које се боре за своја права.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара