Преминуо Карл Рајнер, један од најпознатијих америчких комичара

Амерички комичар, глумац, редитељ, сценариста и издавач, Карл Рајнер, чија је каријера трајала седам деценија, преминуо је у свом дому на Беверли Хилсу у 98. години.

Током раних година телевизијских комедија од 1950. до 1957. године Рајнер је писао сценарио и глумио у Ен-Би-Сијевој серији Цезаров сат, која је касније прерасла у Ваш најбољи шоу. Ипак, највећу славу је стекао шездесетих година као креатор, продуцент, писац и глумац у ТВ серији Дик Ван Дајк шоу.

Заједно са Мелом Бруксом постао је икона америчке комедије кроз серију скечева које су заједно изводили у Човек стар 2.000 година. Глумио је у филмовима Луд је, луд, луд, луд, свет, Руси долазе и филмском серијалу Играј своју игру.

Такође, велики успех је постигао као редитељ и писац током 70-их и 80-их година. Коаутор је и редитељ неких од најуспешнијих филмова Стива Мартина, укључујучћи The Jerk и Човек са два мозга.

Током дуге и запажене каријере Рајнер је освојио бројне награде и почасти, укључујући девет награда Еми, једну Греми награду и признање „Марк Твен“ као аутор хумористичких текстова.

Са глумицом Естел Лебост био је у браку 64 године.

Његов син, Роб Рајнер, такође је запажен филмски стваралац, познат по филмовима Кад је Хари срео Сели, Stand by Me, This Is Spinal Tap.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво