Краљ Тајланда у луксузној изолацији а принц у "златном кавезу"

Син тајландског краља Раме Десетог живи у близини локације на којој се у последње време налази сам краљ. Рама је у луксузном хотелу у Немачким Алпима, са бројном свитом, где је у изолацији због пандемије коронавируса.

У Немачкој, у вили са базеном и погледом на језеро живи краљев син, принц Дипангкорн Расмиџоти, који има 15 година. Има двадесетак чланова послуге и окружен је луксузом, али како наводе немачки медији, усамљен је, и упркос луксузу који га окружује, вилу не може да напусти. 

У међувремену, краљ Маха Ваџиралонгкорн (67), налази се на 50 километара удаљености од сина, у самоизолацији у хотелу са четири звездице, у пратњи харема жена, од којих многе, по традицији, имају војне чинове.

Краљ Тајланда је иначе прошле године званично крунисан, а у 2019. се и оженио четврти пут, бившом стјуардесом Сутидом Ваџиралонгкорн На Ајуђом, која сада има 41. годину.

Нови краљевски пар нема деце, док је краљев наследник, петнаестогодишњи принц, рођен у Бангкоку, 29. априла 2005. године, са пуним именом - Дипангкорн Расмиџоти Сиривибулиараџакумар.

Његова мајка принцеза Срирасми (48) била је трећа супруга тајландског краља, па је, како се извештава, протерана после развода 2014. године.

Она је примила отпремнину у износу од 4,57 милиона фунти, а такође се одрекла старатељства над сином. Према писању Билда, тинејџер од тада није имао контакте са мајком.

Краљ Рама борави у Гранд хотелу „Зоненбицл" у Гармишпартенкирхену Баварији.

Ваџиралонгкорн и његова пратња, наводно су резервисали цео четврти спрат хотела који садржи „собу за разоноду и опуштење, која је опремљена антиквитетима из Тајланда.

Неименовани извор, особа која је била запослена као члан послуге краља, навео је да је принц Дипангкорн аутистичан због чега су га послали у Немачку. 

Он је иначе једини Рамин законити син и наследник трона, али је због аутизма, како извор наводи, склоњен у Немачку где је на „развојном програму".

Дипангкорн је похађао Валдорфску школу у Волфратсхаусену од 2011. године и одлично влада немачким језиком.

„После смрти краља Раме Десетог, Дипангкорн ће вероватно постати Рама Једанаести. Ипак, стварну власт ће преузети Рамина сестра Сириндхорн или ћерка Бајрикитиаба", сматра новинар Ендрју Мекгрегор Маршал.

До тада, принц и даље живи у „златном кавезу" - у Фелдафингу, богатој баварској општини, у здању са погледом на Штарнбершко језеро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво