Соул легенда Бил Витерс преминуо у 82. години

Прослављени соул певач из 70-их година, који је створио ванвременске хитове "Ain't No Sunshine" и "Lean On Me", преминуо је у 82. години у Лос Анђелесу.

Витерс је преминуо услед компликација са срцем, саопштила је његова породица, која га је описала као „човека који се држао себе, истовремено желећи да се својом поезијом и музиком повеже са светом“.

„Веома смо погођени одласком нашег вољеног и пожртвованог супруга и оца. Говорио је искрено са људима и повезивао их једне са другима. Живео је тих живот окружен породицом и пријатељима, а његова музика за сва времена припада читавом свету“, наводи се у породичном саопштењу.

Познат по свом меком баритону, Витерс се седамдесетих пробио на музичкој сцени соул хитовима Ain't No Sunshine, Lean On Me, Lovely Day, Just The Two of Us, Use Me...

Осамдесетих се повукао са сцене, али су његове песме имале велики утицај на будуће генерације музичара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво