Творац култне песме "I Love Rock 'n Roll" преминуо од Ковида-19

Алан Мерил, оснивач бенда "Arrows" и творац једне од најпопуларнијих песама у историји рок музике, преминуо је у Њујорку у 70. години од последица Ковида-19.

Његова ћерка Лаура Мерил објавила је вест о смрти свог оца на друштвеним мрежама.

„Коронавирус је однео мог оца јутрос. Добила сам два минута да се опростим од њега пре него што су ме извели из просторије. Деловао је спокојно и док сам одлазила и даље сам гајила трачак наде да он неће бити још једна рецка у црној статистици“, написала је Лаура Мерил.

Навела је и да се пре тога дописивала са оцем, али је он говорио да је добро и да је „само прехлада у питању“.

Алан Мерил је рођени Њујорчанин, али је део каријере провео у Јапану и Великој Британији, где је 1974. године основао бенд "Arrows".

Група је објавила хитове Touch Too Much, My Last Night With You и I Love Rock 'n Roll.

Иако је он био аутор и певач нумере I Love Rock 'n Roll, песма је култни статус стекла када ју је Џоан Џет са својим бендом "Blackhearts" обрадила 1982. године. I Love Rock 'n Roll је те године владала топ-листама широм света, а често се налази на листама најбољих рок песама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи