Погледајте Оскаром награђени филм Кобија Брајанта

Кошаркаш Коби Брајант који је трагично страдао у хеликоптерској несрећи, освојио је Оскара 2018. за кратки анимирани филм „Драга кошарко“.

Петоструки НБА шампион освојио је Оскара за анимирани филм „Драга кошарко", који је направио заједно са некадашњим „Дизнијевим” аниматором Гленом Кином.

За највеће признање које додељује Америчка академија филмских уметности Брајант је заслужан због поеме које је објавио у на порталу Плејерс Трибјун новембра 2015. оригиналног назива Dear basketball и тако најавио одлазак у пензију на крају сезоне 2015/2016.

„Црна мамба” је играчку каријеру завршио 16. априла 2016. године, да би недавно „Лејкерси” повукли из употребе оба броја која је он носио на дресу током двадесетогодишње НБА каријере (8 и 24).

Идејни творац филма је чувени „Дизнијев" аниматор Глен Кин, познат по раду на цртаним филмовима Лепотица и звер, Тарзан, Покахонтас и анимираној серији Звездане стазе, док је музику за овај шестоминутни филм компоновао Џон Вилијамс, који је пет пута освајао престижну статуу радећи музику између осталог и за филмове Ратови звезда и Мемоари једне Гејше.

„Ово је изван граница маште", написао је Брајант на Твитеру након што је сазнао да је међу номинованима за престижно признање Америчке академије филмских уметности.

Брајант је погинуо у хеликоптерској несрећи. 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. јан 2020, 10:28) - Daniel Vlkov [нерегистровани]

Saucesce porodici

Saucesce porodici Brajant. Posebno mi je zao devojcice. Secam jos pre 20 godina sam nocu gledao prenos sa Kobijem. Crtic je lep sa kreativnom muzikom poznatog Dzona Vilijamsa.

(понедељак, 27. јан 2020, 10:14) - anonymous [нерегистровани]

Pokoj mu dusi

Al vec odavno ni Oskari nisu sto su bili.