Развод вредан 36 милијарди долара

Оснивач „Амазона“ Џеф Безос и његова бивша супруга Мекензи окончали су рекордну бракоразводну нагодбу по којој је њему припало 75 одсто деоница у технолошком гиганту, а њој скоро 36 милијарди долара у деоницама.

Госпођа Безос ће задржати само четири одсто удела у малопродајном гиганту „Амазону“ који је њен муж основао пре 25 година у гаражи њихове куће у Сијетлу, а у коме је она била први запослени радник.

Мекензи ће се одрећи и свог удела у Вашингтон посту и у компанији за свемирска истраживања „Блу спејс“. Поред тога, своме бившем мужу је препустила и управљачка права над њеним делом акција.

Према магазину Форбс, после овог бракоразводног споразума Мекензи ће се наћи на трећем месту листе најбогатијих жена на свету, иза наследнице „Лореала“, Франсоаз Бетенкур Мајерс и Алис Валтон власнице „Волмарта“.

Џеф Безос ће се и даље задржати на првом месту листе најбогатијих људи на свету, чије богатство Форбс процењује на 110 милијарди долара, а испред суоснивача „Мајкрософта“, Била Гејтса и индустријалца Ворена Бафета.

Госпођа Безос је на свом недавно отвореном налогу на Твитеру пустила прву објаву у којој је се захваљује што су парницу окончали уз узајамно уважавање и подршку. Исто је учинио и њен бивши муж, захваливши се свима на помоћи и разумевању, а посебно Мекензи.

Пар, који има четворо деце, био је заједно још пре него што је господин Безос основао Амазон 1994. године. Мекензи Безос је успешан романописац и већ има две објављене књиге. На Универзитету Принстон похађала је курс креативног писања код чувене списатељице Тони Морисон која је сматрала да јој је она била најбољи студент икада.

Брачни пар Безос су вест о разводу објавили у јануару ове године, пошто су у јавност процуриле информације о Џефовој љубавној афери са телевизијском водитељком Лорен Санчез.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво