Читај ми!

Српски специјалци на обуци код Стивена Сигала!

Градоначелник Београда Синиша Мали и Стивен Сигал разговарали су о могућности сарадње у различитим областима, а пре свега промоцији Београда и Србије у свету. Чувени глумац жели да отвори школу аикида у Србији, а предвиђено је да одржи и обуку Специјалним јединицама МУП-а Србије.

„Велика је част да један од највећих светских глумаца буде наш гост три дана, да са њим разговарамо и покушамо да изградимо мост пријатељства између њега, његових пријатеља и града Београда, а циљ је да се што већи број филмова сними у нашем граду“, рекао је Синиша Мали, наведено је у саопштењу Градске управе.

Према градоначелниковим речима, с обзиром на измене закона којим се дају пореске олакшице за снимање филмова и да је Београд један од најстаријих градова у Европи он, као и цела Србија, нуди интересантне могућности за ову врсту посла.

„Идеја нам је да то остваримо и тако зарадимо новац, али и да промовишемо нашу земљу“, истакао је Мали додајући да је захвалан Сигалу што је одвојио време да посети Прихватилиште за децу.

Наводећи да остаје могућност сарадње и у другим областима, Мали је навео да је Сигал, као један од највећих светских мајстора аикида, изразио жељу да отвори школу аикида у Србији како би промовисао тај спорт и допринео промоцији Београда.

„Када имате такву особу која долази у Србију, воли Београд и наш народ, онда је наш циљ да га заинтересујемо да поново дође и овде направи што више послова, али и промовише нашу земљу'', рекао је Мали.

Познати холивудски глумац посетио је у недељу Прихватилиште за децу и дружио се са малишанима из те установе, а предвиђено је да током посете Београду одржи, по угледу на остале које држи у свету, обуку Специјалним јединицама МУП-а Србије.

Стивен Сигал је овогодишњи лауреат награде за доброчинство и хуманитарни рад Фондације „Браћа Карић" и у посети је Београду као амбасадор Фондације „Уметност, слобода, снага", наведено је у саопштењу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи