Читај ми!

Ким Џонг Ун не воли што је постао трендсетер, забрањује кожне капуте

Северна Кореја је забранила кожне капуте којима се копира стил лидера Ким Џонг Уна, преноси Радио слободна Азија.

Ким је популаризовао кожни капут 2019. године, а у почетку су сличне модне комаде носили само богати грађани који су имали пара да их купе.

Убрзо је почела да се увози вештачка кожа па је капут постао приступачнији и онима са плићим џепом.

„Када су ови кожни капути постали популарни, полиција је кренула против компанија које су правиле копије које веома личе на онај лидера Северне Кореје“, наводи анонимни извор, а преноси портал Хил.

На војној паради у јануару скоро сви највиши званичници носили су кожне капуте и јакне, што је додатно популаризовало кожу као материјал. 

Полиција је после тога почела да конфискује кожне капуте и јакне на пијацама, али и од људи који су их носили. Према писању медија, грађани су се бунили јер није било праведно да им се одузима нешто што су платили.

„Полиција је рекла да је ношење одеће која је дизајнирана да личи на ону коју носи лидер тренд који изазива његов ауторитет. Наложили су јавности да не носи кожне капуте, јер је у надлежности партије да одлучи ко може да их носи“, преноси Хил речи анонимног извора.

Кожни капут је носила и Ким Јо Џонг, сестра Ким Џонг Уна, за коју се спекулише да је његова наследница, па је кожни капут постао и симбол моћних жена.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво