Читај ми!

Не бисте веровали, али ова кућа је направљена од контејнера и изгледа невероватно

За сваку особу дефиниција куће из снова је другачија. Неки више воле нешто традиционалније од дрвета или цигле, а други пак траже нове и иновативне начине да направе свој савршен дом. Таква је и кућа на Новом Зеланду направљена од транспортних контејнера, које је власник успео да од ружних металних кутија претвори удобан дом.

Један човек поделио је на друштвеним мрежама запањујућ пројекат који је остварио. У зеленом пределу региона Вајкато на Новом Зеланду, направио је јединствену кућу од контејнера.

„Подигнута на узвишици, главна кућа од 6.221 квадрата сачињена је од 12 транспортних контејнера који су на атрактиван начин трансформисани“, пише у опису на сајту Trade Me.

Главна кућа (читава резиденција има и малу колибу и гаражу) направљена је од 12 контејнера, а сваки кошта између 3.000 и 10.000 долара. Али није вредност контејнера толико важна, колико то како их претворити из досадних и ружних металних кутија у предиван дом за живот.

Осмишљена са индустријском темом на уму, кућом преовладавају велике просторије за живот. Високи атријум степеништима повезује просторије, а природно светло захваљујући великом броју прозора преовладава широм куће.

Кућа има шест спаваћих соба, три купатила и подове од углачаног бетона како би се употпунила тема индустријског дизајна.

Има и базен којем се приступа са северне терасе кроз огромна аутоматска стаклена врата.

Занимљива дизајнерска решења обезбедила су осећај несметаног отвореног простора, који иако грандиозан није хладан. Добро осветљење, одлично уклопљене боје и материјал омогућили су да ова огромна квадратура одаје утисак топлог дома.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(среда, 11. нов 2020, 16:44) - erik [нерегистровани]

Najbolje emisije o novim kućama ....

Imaju Danci i Šveđani .

(среда, 11. нов 2020, 15:38) - Rus [нерегистровани]

Opet

Ovaj navalio na nemce kao .............

(среда, 11. нов 2020, 15:36) - Švaler,internacionalac: [нерегистровани]

Sedamdesetih me uvede...

Šveđanka u kuću roditelja (nisu se ni okrenuli,tv je važnija!),a vila ko iz američkih filmova sa Grejs Keli,Avom Gardner,Džindžer Rodžers...a Šveđaka pljunuta Džejn Mensfild!...Da mi je znati, šta je ostalo od te - širokogrude vile!!!

(среда, 11. нов 2020, 14:50) - anonymous [нерегистровани]

Toplina doma

Kakva god da je izolacija i plemenito drvo u pitanju, onaj rebrasti plafon me ohladi i u srcu i u dusi.

(уторак, 10. нов 2020, 12:03) - Gastarbajtovanje [нерегистровани]

Najbolje emisije o novim kućama...

imaju Nemci i Slovenci!

(уторак, 10. нов 2020, 10:55) - Grigorije M. Milićević Micko [нерегистровани]

Hladno, a može biti toplo

Gvožđe i čelični lim su ovde, ipak, samo u konstrukciji. Gde god je to bilo potrebno arhitekti, uvedeni su i drugi materijali, pa i oplemenjivanje enterijera drvetom, kao i kod svake kuće ovog tipa. Osim toga, fraza "toplota doma", spada i u duhovnu kategoriju.

(уторак, 10. нов 2020, 09:56) - Sloba [нерегистровани]

Nesretan

Zivi u kontejneru. Jadan covek.

(уторак, 10. нов 2020, 09:31) - anonymous [нерегистровани]

Toplina doma

... od zeljeza :-)