Читај ми!

Мала, а функционална – како средити спаваћу собу скромне квадратуре

Живот у малом простору захтева додатну креативност. Када је реч о уређењу спаваће собе, без обзира на то колико она мала била, постоји мноштво идеја и примера који могу да помогну да соба у којој спавате, буде функционална и пријатна.

За паметно уређење мале спаваће собе, најважнији је правилан распоред намештаја. 

Искористите сваки угао собе за комад намештаја који би могао бити остава, па и онај простор испод кревета.

Када је реч о ормарима, најбољи избор су уски и високи, који ће уштедети квадрате, а опет омогућити да сместите гардеробу, постељину... 

Осим тога, висеће полице су више него добар избор када мањка простора. Идеалне су за одлагање књига, козметике и других ситница, а не заузимају много простора.

Тек када поставите намештај, бирајте тепихе и постељину, јастуке, завесе...

Препорука је да се одлучите за дезене са шарама, који визуелно шире и опелемњују простор.

Завесе могу бити што светлије, како би простор додатно добио на отворености а најбоље је да тепих покрије што већу површину пода, и да такође буде у светлим бојама. 

Када је реч о бојама зидова, препорука је да зидови мале просторије буду светло обојени, и да се клоните пруга, нарочито вертикалних, али и тешких, „јаких" апликација, детаља, стикера...

С друге стране, огледало је више него пожељно. Познато је да даје простору „дубину". 

Упркос томе што сте можда љубитељ детаља као што су јастучићи, порцелан, фигурице и слично, саветује се да их не стављате у великом броју у малу спаваћу собу јер могу „угушити" простор.

У случају да вам у малој спаваћој соби треба и радни простор, сто на расклапање је паметан избор. Када Вам не треба, прислоњен је уз зид, а када решите да радите, искористите систем на расклапање.

Мали простор ваља оплеменити а то можете учинити тек једном саксијицом са собном биљком. Распитајте се која врста биљке је погодна за простор у коме се спава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво