Тропска атмосфера у стану даје ритам простору

Тропски стил уређења дома све је популарнији. Простору даје баланс и хармоничну целину. Дашак тропског стила, бели и плави зидови, ланене завесе, собне биљке, уносе магију у простор у коме живимо.

Важно је напоменути да приликом уређења дома у тропском стилу треба користити палету боја која је блиска тропском окружењу. То могу бити црвена, наранџаста, беж, жута плава браон, зелена...

Летње освежење простора можемо постићи бојама, тапетама за зидове, завесама, украсним јастуцима, као и одређеним биљкама које настањују тропска подручја, а могу да успевају и на нашим просторима.

Зидови који су обојени нијансама цимета, песка, тоновима топлих нијанси зелене боје, уз намештај од ратана, уз детаље из далеких земаља дају нам осећај тропског стила у простору.

У дневној соби то могу бити и егзотичне биљке, добро осмишљене драперије, украсни јастуци са мотивима палми, песка, мора. Понека слика на зиду, па чак и простирка у топлим бојама тропких дестинација.Зелени зидови који су основна боја, дају простору свеж, чист и природни тон. Могу се комбиновати и са браон тоновима, а овакве комбинације су препоручљиве за кухиње и трпезарије. А још се у чинији може наћи и тропско воће, па је осећај тропа у дому, скоро стваран.

Текстура дрвета веома је важна за уређење простора у тропском стилу. Важан је и намештај који може бити од бамбуса, ратана, тиковине, прућа. Тај намештај се може украсити покривачима од природних материјала у пастелним тоновима, али и са тропским мотивима. Некада се у такав амбијент уклапају и украсни јастуци јарких боја.

Ролетне од бамбуса простору дају аутентичност тропског амбијента. Најважније је да сви елементи буду добро избалансирани, добро усклађени, јер шаренило оптерећује укућане.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво