Нисмо зарасли, завеса-шишке су у моди!

Из изолације излазимо полако, али наше фризуре видеће се брзо. То јест оно што је остало од њих. Ипак, нема места паници, поручују визажисти и фризери јер су у моди дуге шишке које попут завеса скривају део лица.

Свака декада има карактеристичну фризуру. Седамдесетих година је доминирала дуга, таласаста или коврџава коса, осамдесете су донеле скраћење косе у горњем делу главе уз слободне дугачке праменове нижих слојева.

Током деведесетих Леонардо Дикаприо и Курт Кобејн популаризовали су дугачке шишке које су се попут завеса спуштале око лица. Често и преко лица. 

Тренд завеса-шишки се вратио, и то у прави час!

Фризерски салони широм света били су затворени недељама или су и даље. Ко има среће да му неко од укућана влада умећем шишања, фарбања или фенирања не брине превише. 

Ипак, много је више оних којима је (не њиховом вољом) порасла коса. Ако се томе дода и чињеница да, осим највернијих посетилаца салона, већина тамо није ишла од великог новогодишњег спремања, јасно је да је проценат „зараслих” повећи.

Зато радује чињеница што су дуге шишке, мушке и женске, апсолутно доминантан тренд ове сезоне.

Ако нисте одушевљени идејом погледајте на интернету како су Гвинет Палтроу, Винона Рајдер, Бред Пит, Џаред Лето, Хали Бери, па чак и принцеза Дајана радо носили фризуре са оваквим шишкама. Наравно, на Инстаграму постоји обиље свежих примера. Можете почети од налога Беле Хадид.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 09. мај 2020, 12:49) - Grkinja [нерегистровани]

Korona stajl

Korona siške. Srećom frizerski saloni otvaraju ubrzo. Stil na slikama je bljak .
Sreća stigla sam da skratim kosu pre karantina! Hehe