Што више шминке, то мање шансе да ћете постати шефица

Наводно, шминка женама може да поправи самопоуздање како у приватном животу, тако и на радном месту. Нека истраживања показују да су жене које се редовно шминкају више плаћене. Али, нека друга, пак, показују да шминкање има и лоше сртане.

Козметика може побољшати изглед тако да у очима посматрача изгледамо лепше. Може, можда, помоћи када треба привући пажњу особе која нам се свиђа, али према истраживању Универзитата Абертеј у Шкотској, што је жена више нашминкана то је мања вероватноћа да има добре лидерске способности.

У поменутом истаживању је учествовало 150 жена и поредили су изглед лица и способност вођства и руковођења. Утврдили су да жене које користе превише шминке нису добри руководиоци.

Један од разлога би могао бити и тај што се јака шминка повезује са дружењем, забавом, ноћним изласцима, а не са озбиљношћу и професионалношћу.

Студија са Универзитета Харвард слаже се са овим резултатима, јер су и њихови налази показали да иако козметика помаже да жене оставе утисак компетентности, драматичан или гламурозан изглед доводи до тога да их сарадници почну доживљавати као непоуздане.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 02. мар 2020, 14:36) - Grkinja [нерегистровани]

Ima raznih sefica

Poznajem neke dame koje su šefice i šminkaju se uzašno, plavim trepavicama u jutro na poslu , sto kila makeup i tako.:) Ne mislim da je stvar šminkanja. Ali trebale bi žene da se šminkaju kako treba za svaku situaciju. :)