Што више шминке, то мање шансе да ћете постати шефица

Наводно, шминка женама може да поправи самопоуздање како у приватном животу, тако и на радном месту. Нека истраживања показују да су жене које се редовно шминкају више плаћене. Али, нека друга, пак, показују да шминкање има и лоше сртане.

Козметика може побољшати изглед тако да у очима посматрача изгледамо лепше. Може, можда, помоћи када треба привући пажњу особе која нам се свиђа, али према истраживању Универзитата Абертеј у Шкотској, што је жена више нашминкана то је мања вероватноћа да има добре лидерске способности.

У поменутом истаживању је учествовало 150 жена и поредили су изглед лица и способност вођства и руковођења. Утврдили су да жене које користе превише шминке нису добри руководиоци.

Један од разлога би могао бити и тај што се јака шминка повезује са дружењем, забавом, ноћним изласцима, а не са озбиљношћу и професионалношћу.

Студија са Универзитета Харвард слаже се са овим резултатима, јер су и њихови налази показали да иако козметика помаже да жене оставе утисак компетентности, драматичан или гламурозан изглед доводи до тога да их сарадници почну доживљавати као непоуздане.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво