Читај ми!

Стефан Миленковић увеличао јубилеј лесковачког камерног оркестра „Аморозо“

Пре тачно двадесет година, Лесковац је добио Камерни оркестар „Аморозо“ који свој јубилеј обележава пројектом „20 дана за 20 година“. Централни догађај приређен у лесковачком позоришту био је заједнички концерт „Амороза“ и Стефана Миленковића.

Чаролија у којој време стаје и пожелиш да што дуже траје. Његова интерпретација несумљиво је савршенство, али сваки наступ проткан је шармом, непосредношћу и опуштеношћу што лесковачку публику као магнет привлачи. Та размена топлине осетила се поново после пет година. Стефан Миленковић још једном део је рођенданског славља.

„Ја сам презадовољан што сам био уопште део тога, те прославе, али и што сам поново овде у Лесковцу. Увек ми је некако као код куће. Заиста јесте, јер су људи овде срдачни и топли и публика показује заиста своје емоције и цени оно што радимо на сцени. Тако за нас уметнике то је увек велика инспирација“, каже Стефан Миленковић.

Музика је живот сваког од њих. Професори из Лесковца и делом из суседног Ниша имали су пре двадесет година само жељу да свирају. Оплеменили су своје животе, али и културну сцену и дух града. Постали су симбол квалитетне уметничке музике и оркестра који наступа са најпризнатијим именима домаће и светске музичке сцене.

„Видим да је читав град стварно срећан што има оркестар и што трајемо толико дуго, тако да уживала сам у сваком тренутку. Можете мислити какав је доживљај свирати са Стефаном Миленковићем, сви смо стварно пресрећни, а мислим да је била одушевљена и лесковачка публика“, наглашава Маја Цакић, шеф Камерног оркестра „Аморозо“.

„То је један велики јубилеј, заиста велик, диван и какав у ствари један град какав је Лесковац и заслужује и наравно оркестар сам по себи. То није лако, то значи да иза тога стоји много труда, много љубави према музици“, напомиње чувени виолиниста.

С љубављу, како им и име каже приредили су „20 дана уживања за 20 година постојања“. Славље се наставља концертима „Амороза“ са диригентом Радетом Пејчићем и још једним врсним виолинистом, Јованом Богосављевићем.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво