Читај ми!

Елтон Џон најавио крај: „Гластонбери“ ће ми бити последњи наступ у Британији

Легендарни британски кантаутор сер Елтон Џон најавио је да ће се његов последњи наступ у Великој Британији одржати следеће године на фестивалу „Гластонбери“. Након тога одржаће смао још неколико концерата по Европи, у оквиру турнеје "Farewell Yellow Brick Road".

Још није познато ко ће све наступати на следећем издању фестивала „Гластонбери“, али се зна да ће Елтон Џон бити на Пирамиди, у недељу 25. јуна, то јест да ће затворити програм на главној фестивалској бини.

То ће бити тек друго Елтоново појављивање на неком фестивалу у Великој Британији у његовој богатој каријери.

Саопштење стиже убрзо након што је певач завршио северноамеричку турнеју. Концерт на стадиону „Доџерса“ у Лос Анђелесу одржао је 21. новембра, заједно са гостима: Дуом Липом, Кики Ди и Бренди Карлајл. Канал „Дизни +“ преносио је уживо овај спектакл.

„Узбуђен сам што ћу бити главни на Пирамиди. Како се назире крај моје турнеје Farewell Yellow Brick Road, не постоји прикладнији начин да се опростим од мојих британских обожавалаца. Били су бриљантни и подржавали су ме кроз све успоне и падове моје каријере... Једва чекам да пригрлим дух највећег фестивала на свету“, навео је 75-годишњи уметник у саопштењу.

Емили Ејвис, која учествује у организацији „Гластонберија“, каже да су пресрећни што су напокон успели да доведу Рокет Мена.

„Затворићемо фестивал и обележићемо овај велики тренутак у обе наше историје величанственим испраћајем“, рекла је Емили.

Наступ на „Гластонберију“ биће Џонов последњи у Великој Британији, али то неће бити његов последњи концерт уопште.

Турнеја Farewell Yellow Brick Road, која је почела 2018. године, наставља се до јула 2023. концертима по европским земљама.

Најављено је да фестивал „Гластонбери 2023“ траје од среде 21. јуна до недеље 25. јуна. Цена улазница за догађај, које су распродате у року од сат времена када су пуштене у продају почетком новембра, износила је 335 фунти плус накнада за резервацију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво