Читај ми!

Сестре Гобовић и нови албум за ПГП-РТС: „Лепота је у традицији"

На Јутјуб каналу ПГП РТС-а објављен је видео-спот за песму „1389" сестара Гобовић. Овим синглом и спотом најављују објављивање студијског албума у децембру.

Сестре Гобовић посвећене су неговању изворне музичке традиције Балкана, иако су обе дипломиране правнице.

Песму 1389 за нас је искомпоновао Влада Пановић, шеф Народног оркестра РТС-а. Радио је и музику, текст и аранжман. Јако смо срећне и поносне што смо и екранизовале ову песму. Снимале смо на Косову. Сама песма говори о Косовском боју, о нашим прецима, светињама, Високим Дечанима", рекла је у Јутарњем програму Марија Гобовић.

Додаје да су уложиле огроман труд, енергију и емоцију радећи на овој песми.

Сестре воде Дечји хор „Славујчићи", при Храму Светог Саве, а дугогодишње искуство и љубав према изворној музици преносе и на малишане у дијаспори.

Песма коју изводе под именом Србија, ове године у Врњачкој Бањи, на манифестацији „Србија више од лепоте" проглашена је за најлепшу песму о Србији.

Очекује се излазак албума који ће ускоро објавити ПГП РТС.

Спот за песму 1389 снимале су на више локација - у Косовској Митровици, код споменика кнезу Лазару, на тврђави Звечан, у манастиру Високи Дечани, на Калемегдану и у месту Мрсаћ код Краљева, где су снимљени кадрови са витезовима.

„У споту учествује и КУД ‘Косовски божури‘ из Косовске Митровице, КУД ‘Фолклор је више од игре‘, као и ђаци нашег дечјег хора ‘Славујчићикоји нас две водимо при Храму Светог Саве", додала је Марина.

Истиче да је поносна на то што је песма Србија - чији је аутор музике и текста, уз аранжман Саше Милошевића, проглашена за најлепшу песму посвећену Србији и да она представља спој вере и традиције - за шта се две певачице годинама залажу.

Продуцент целог албума под називом Лепота је у традицији је Влада Пановић. Чланови Фондације "Никола Тесла" у Филаделфији чули су песму 1389 и за тај рад обезбедили Марији и Марини специјалну награду.   

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се