Читај ми!

Група Алиса вас зове да чујете „Најбоље из земље чуда”

Легендарна поп-рок група „Алиса“ обележиће свој 35. рођендан великим концертом у Дому омладине Београда, 17. децембра 2022. године од 20 часова.

Сања, Кестени, Благо оном ко те не сања, Да ли си чула песму уморних славуја, После девет година, Љубицу те тако, Скидам кошуљу да легнем и Сећања само су неки од хитова са укупно пет албума које је „Алиса“ до сада објавила, а које ће публика моћи да чује на овом концерту.

Прослава овог јубилеја требало је да се догоди 2020. године, али им, из добро познатих разлога, околности нису ишле на руку и овај концерт су морали да одложе. „Веома смо узбуђени“ каже фронтмен бенда Мирослав Живановић Пиле и додаје:„Највише нас радује то што ћемо наступати у култној сали Дома омладине, у којој смо пре мало више од 35 година одржали и наш први концерт!“.

„Алиса“ ће на овом наступу одсвирати најзначајније песме које су им обележиле каријеру, и већина тих песама биће изведена у оригиналним аранжманима. „Ипак, Алиса је са два нова млада члана, виолинисткињом и гитаристом, добила неку нову енергију и богатство звука“, каже Пиле.

Велика пауза у раду коју је бенд направио очигледно није оставила траг код публике која их је волела и пратила: „Наступ на зајечарској Гитаријади, где је више од 20 хиљада људи различитих генерација хорски певало наше песме, уверио нас је да нас људи нису заборавили“.

Пиле додаје да је томе је вероватно допринело емитовање највећих хитова на радио станицама, као и милионски прегледи на Јутјубу и подсећа да је по статистици Сокоја песма Сања проглашена за најемитованију песму у 2021. години.

Рођендански наступ увеличаће и специјални гости, а концерт носи назив Најбоље из земље чуда, како се зове и дупли ЦД који је недавно објавила издавачка кућа ПГП-РТС у сарадњи са „Југодиском“. На том издању налазе се 24 песме групе „Алиса“, као и два сингла која је овај бенд снимио у последње три године.

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво