Читај ми!

И ове године на Бир фесту наступају групе са Бунт рок фестивала

Прилику да наступе на 19. Бир фесту и ове године ће имати две музичке групе из РТС-овог пројекта Бунт рок фестивал. Бранка Главоњић, ауторка емисије Бунт и Бунт рок фестивала најављује колико бендова ће се наћи на ЦД компилацији коју ускоро објављује ПГП РТС, као и када почиње нова, 20. сезона емисије Бунт.

Урош Пајић, члан групе „Санитаријум“ која је била победник Бунт рок фестивала, наглашава да је наступ на Бир фесту нешто о чему су маштали још када су почели да се баве музиком.

„Само да кажем да немају трему. Наступали су на Арсенал фесту у Крагујевцу, затим на Гитаријади у Великом Градишту, тако да није било треме“, напомиње Бранка Главоњић.

Иначе, Бранка Главоњић међу колегама има углед новинарке која на прави начин и годинама подржаваш младе, нове ауторе и бенодве, оне који тек треба да ступе на музичку сцену.

„Ту мора да постоји огромна, огромна количина љубави, а затим, нема одустајања. Препрека је увек много. Те препреке треба да вам служе као нека врста лекција. Све што се деси ружно ти даје негде правац како да идеш даље и како неке ствари да не понављаш. То је негде био мој мото, али при том мора баш много да се ради“, истиче гошћа Јутарњег програма.

ПГП РТС ће објавити ЦД компилацију са најбољим песмама по избору тима Бунт рок фестивала са свих шест издања. За многе музичаре биће то први носач звука на ком ће се наћи њихова музика.

Бунт је најдуговечнија рок емисија у региону и у историји РТС-а и до сада је реализовано више од 500. Ускоро почиње 20. ТВ сезона.

„Веома тешко је опстати на медијској сцени са емисијом која се бави искључиво рок звуком и музиком и стваралаштвом неких нових бендова. Људи углавном не желе да дају икакву шансу нечем новом, што мислим да није у реду, зато што једино што може да доведе до неке промене, јесте да пружимо шансу нечем новом, нечем што се тек ствара“, закључује Бранка Главоњић.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво