Читај ми!

И ове године, по 55. пут, Зајечар ће три дана да живи и дише рокенрол

Зајечарска гитаријада, најстарији музички фестивал на Балкану, почиње 25. августа. Фестивал наставља са подршком демо бендовима, али ће се појавити и афирмисане колеге из земље и иностранства.

Педесет и пета Зајечарска гитаријада на Краљевици одржава се од 25. до 27. августа, а на првом месту су демо бендови јер је јасно да је неопходно да се формира нова музичка сцена, наглашава Јадранка Јанковић, портпарол Зајечарске гитаријаде.

„Пријаве се демо бендови, направи се селекција и имамо две полуфиналне вечери, да би се на финалној одлучило ко је победник. Ту увек имамо добар одзив, тако да се надамо да ћемо и овог пута изабрати оно што је најбоље. Постоји награда жирија и награда публике, а ту је и ревијални део на коме наступају највећа имена са домаће и екс југословенске сцене“, додаје Јанковићева.

На Гитаријади ће у ревијалном делу наступати група „Кербер“, Бајага и „Инструктори“, Канда, Коџа и Небојша, „Алиса“, „Валентино“, „Тексас флод“, „Гоблини“, „Ритам нереда“...

Бенд Канда, Коџа и Небојша дуго није наступао, а како наглашава басиста Бошко Станојевић, велика им је част што ће наступити у ревијалном делу Гитаријаде.

„Суседне земље су могле само да сањају о таквом догађају, а ми смо га имали сваке године, чак и у најцрње дане. Тако да Зајечарска гитаријада стоји посебно од свега. Имамо нови албум који је кренуо у претпродају. Зове се Бетон, а имаћемо још један београдски концерт 1. септембра“, каже Станојевић.

„Мислимо да су перјанице домаћег рокенрола и гости из региона адекватна понуда свима онима који долазе. Увек буде доста посетилаца и из Србије и из региона, а доста фанова традиционално долази из Бугарске. Тако да верујем да нам неће мањкати публике које увек буде око педесетак хиљада по вечери. Улаз је бесплатан и сви су добродошли, а три дана Зајечар живи и дише рокенрол“, закључује Јадранка Јанковић.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво