Читај ми!

Април у Београду - Београдско пролеће 29. априла у Комбанк дворани

Фестивал забавне и поп музике "Београдско пролеће" поново ће се одржати после вишегодишње паузе 29. априла у Комбанк дворани. Познато је који ће извођачи премијерно наступити на Београдском пролећу.

Април у Београду од ове године поново распеван. Музички фестивал "Београдско пролеће", након неколико покушаја обнављања, враћа се у пуном сјају на мапу културних догађаја. Као и прво издање из 1961. и ово удруженим снагама организују РТС и некадашњи Дом синдиката, у којем су пре више од шест деценија наступали Ђорђе Марјановић, Предраг Цуне Гојковић, Тереза Кесовија, Нада Кнежевић и многи други.

„Београдско пролеће је оставило дубок траг у сећању наших родитеља и свих оних који су у то неко време расли уз популарну шлагер песму Београда и тадашње велике Југославије. 1996. године је одржано последње Београско пролеће и сви они који се тога сећају, са сетом се сећају свега тога", рекао је Игор Станкковић, директор Комбанк дворане..

Од близу 300 пријављених композиција, комисија је изабрала 18 које ће публика чути премијерно. Међу извођачима нова, али и позната музичка имена из целог региона, а све нумере биће изведене уз пратњу Ревијског оркестра музичке продукције РТС-а.

„Mало смо ставили у други план друштвене мреже и сам перформанс, желимо баш са композицијама да се изађе, да се по први пут премијерно изведу јер једно је када ви први пут слушате композиције са ревијским оркестром РТС-а и када имате те песме на друштвеним мрежама у клубовима и тако даље", истакао је Бранко Кланшчек, уметнички директор фестивала.

„Само постојање оркестра за који треба да се напише аранжман и да се прилагоде песме је својеврстан филтер лошег квалитета", истакао је Слободан Марковић, композитор.

"Београдско пролеће" био је први фестивал код нас на коме је публика бирала победника. Уз стручни жири, публика ће и сада одлучивати о најбољој композицији, тексту, аранжману и интерпретацији. А све изабране нумере публика ће већ моћи да певуши 29. априла, јер ће их ПГП РТС објавити на ЦД-у уочи фестивала.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво