Читај ми!

Рим испао из игре: Који град ће бити домаћин Песме Евровизије

Главни град Италије, Рим, испао је из надметања градова ове земље у којима би могао да се одржи избор Песме Евровизије 2022. Тек ће се почетком септембра знати који ће италијански град бити домаћин овом музичком такмичењу.

Победом групе „Манескин“ у мају у Ротердаму, Италија је постала наредни домаћин овог престижног такмичења за избор најбоље „Песме Евровизије“, али се за сада још увек не зна у ком ће се, од пет градова који су ушли у ужи избор, оно одржати. Након што је Рим испао из игре, у конкуренцији су остали Милано, Торино, Болоња, Римини и Пезаро.

На конкурс који је РАИ почетком јула отворио пријавило се 17 градова, од којих је у ужем избору сада остало поменутих пет. Поред Рима, у другом кругу, из такмичења су испали Ђенова, Александрија, Санремо, Аћиреале и Палацоло Акреиде.

Градови, између осталог, морају да испуне следеће услове да би могли да организују такмичење:

– Затворена структура која је у стању да угости најмање 8.000 гледалаца и која поседује клима уређаје;

– Да има на располагању бар 2.000 соба у хотелима које се налазе у близини места у коме ће се одржати такмичење;

– Постојање међународног аеродрома који је добро повезан са местом одржавања спектакла и није удаљенији од 90 километара;

– Постојање логистичке структуре која може да угости 1.000 новинара, као и јавни тоалети те ресторани;

– Инфраструктура која је у стању да неометано функционише шест недеља пре самог догађаја, две недеље у току трајања такмичења и недељу дана после.

Рим је избачен из игре јер је град представио само једно место на коме би могло да се одржи такмичење, а то је нова „Фиера ди Рома“ која, нажалост, нема одговарајућу висину за одржавање овакве врсте догађаја.

Након победе групе „Манескин“ чији чланови су Римљани, градоначелница Вирџинија Рађи је устврдила да је Рим перфектан за „Евровизију“, што се ипак неће догодити. У медијима се воде полемике око тога да је главни град Италије још једном доказао своју неефикасност која није достојна једног европског главног града као што је Рим.

Почетком септембра Италијанска медијска кућа РАИ и ЕБУ донеће заједничку одлуку о томе који ће град од преосталих пет бити домаћин овом међународном такмичењу.

број коментара 0 Пошаљи коментар