Читај ми!

Амерички музичар снима дует са ветром око Голден гејта

Чувени Голден гејт, мост у Сан Франциску, у последње време излуђује комшилук. Звукови који нервирају становнике Сан Франциска, међутим, музика су за уши мултиинструменталисте Нејта Мерсера.

Нејт Мерсеро, гитариста и текстописац, објавио је четири инструментална дуета у којима се чује мост, прецизније чују се звуци које око грађевине ствара ветар, пише Гардијан.

Већ више од годину дана мост Голден гејт, један од симбола америчког града Сан Франциска, током ветровитих дана испушта нежно брујање које као да не припада овом свету. Они који живе у близини раздражује и љути ова „бука“, али има и оних који кажу да су очарани звуком.

Наравно, небројено много шала разменили су сви они који су „уживали у свирци“ моста или макар чули за њу.

Сада је необична бука, која је описана као мелодија која допире са шкрипавог казуа или сабласно певушење, инспирисала једног музичара за читав албум.

Ове недеље гитариста из Лос Анђелеса Нејт Мерсеро објавио је серију дуета који користе „звукове моста“.

Мерсеро, који је и текстописац, продуцент и мултиинструменталиста, удружио се са тон-мајстором Заком Паркесом како би снимио четири нумере, слажући звуке које мост пушта по јаком ветру уз мелодије изведене на специјалној електричној гитари.

Пројекат под називом Duets, Golden Gate, садржи видео-снимак импровизације коју Мерсеро изводи док му ветар дува у лице, поред моста који бруји у позадини.

Инжењери су утврдили да „песма моста“ долази од ветра који удара у новопостављени сет металних шипки у оквиру ограде на западној страни грађевине.

Мерсеро је рекао да је био надахнут након што је прочитао причу о брујању моста у штампи.

„Видео сам текст у листу Сан Франциско кроникл у којем су наводили да 'брујање излуђује људе', као и да тим инжењера ради на томе да 'ућутка' Голден гејт“, објаснио је Мерсеро.

Када је чуо снимак тонова који су допирали с моста, како каже, знао је да постоји потенцијал да се ови звукови преобликују у нешто јединствено и лепо и онда је то спровео у дело. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво