Пет година од смрти чувеног Принса – најављен албум песама које нисмо чули

Из задужбине америчког музичара Принса, најављен је нови албум песама под називом "Welcome 2 America", који треба да буде објављен у јулу.

Албум снимљен 2010. године „документује уметникове забринутости, наде и визије о променама у друштву, предвидљиво наговештавајући доба политичке поделе, дезинформација и поновне борбе за расну правду“, најављено је из задужбине Принса. 

Издавачи додају да ће на албуму бити и композиција које до сада јавност никада није имала прилике да чује.

Албум има 12 нумера, биће објављен 30. јула, а издавач је "Legacy Recordings".

У најави на Твитеру стоји да је албум „загонетан и проницљив“ и да ће имати и посебно издање које укључује претходно необјављени студијски албум и цео концерт музичара из 2011. године.

„Свет је пун дезинформација. Визија будућности Џорџа Орвела је већ ту. Потребно је да останемо постојани у вери у напорним временима која долазе ", рекао је Принса 2010. године, отприлике у време док је снимао албум који ће тек ове године бити доступан.

На албуму се налазе нумере са насловима као што су Устани и буди јак, Иста страница, друга књига, Једног дана сви ћемо бити слободни

Принс је преминуо у 58. години због предозирања фентанилом на свом имању у предграђу Минеаполиса у априлу 2016. године.

Убрзо након његове смрти, компанија одговорна за његово власништво, отворила је архив музичара, који је садржао велики број необјављених песмама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се