Читај ми!

Пет година од смрти чувеног Принса – најављен албум песама које нисмо чули

Из задужбине америчког музичара Принса, најављен је нови албум песама под називом "Welcome 2 America", који треба да буде објављен у јулу.

Албум снимљен 2010. године „документује уметникове забринутости, наде и визије о променама у друштву, предвидљиво наговештавајући доба политичке поделе, дезинформација и поновне борбе за расну правду“, најављено је из задужбине Принса. 

Издавачи додају да ће на албуму бити и композиција које до сада јавност никада није имала прилике да чује.

Албум има 12 нумера, биће објављен 30. јула, а издавач је "Legacy Recordings".

У најави на Твитеру стоји да је албум „загонетан и проницљив“ и да ће имати и посебно издање које укључује претходно необјављени студијски албум и цео концерт музичара из 2011. године.

„Свет је пун дезинформација. Визија будућности Џорџа Орвела је већ ту. Потребно је да останемо постојани у вери у напорним временима која долазе ", рекао је Принса 2010. године, отприлике у време док је снимао албум који ће тек ове године бити доступан.

На албуму се налазе нумере са насловима као што су Устани и буди јак, Иста страница, друга књига, Једног дана сви ћемо бити слободни

Принс је преминуо у 58. години због предозирања фентанилом на свом имању у предграђу Минеаполиса у априлу 2016. године.

Убрзо након његове смрти, компанија одговорна за његово власништво, отворила је архив музичара, који је садржао велики број необјављених песмама.

број коментара 0 Пошаљи коментар