Нови спот бенда „Лагана среда“ за песму „Ново време“

Победници петог издања „Бунт рок фестивала“, чланови бенда „Лагана Среда“ снимили су трећи видео-спот за песму „Ново време“. Спот је премијерно емитован у среду 7. априла у емисији „Бунт“ на Другом програму РТС-а.

„Песма је настала пре отприлике три године, али се називом и тематиком уклопила у данашње доба и оно што нам се тренутно дешава“, каже певач, гитариста и фронтмен бенда „Лагана Среда“, Стефан Никетић.

„Текст песме говори о лажним обећањима која су константно слушали како наши вршњаци тако и генерације пре нас... све те неке лажне наде о неком новом времену. И ми, као и они пре нас сада чекамо да то време прође, како би можда, једном – било боље“, додаје Филип Јањић, басиста бенда.

Спот за песму Ново време снимљен је у студију „Бит“ у згради Бигза, током последњих дана битисања овог неформалног престоничког културног центра и својеврсног уточишта, како за ствараоце и уметнике, тако и за публику која је годинама пратила њихов рад.

„Ово је први спот у којем и заиста свирамо. До сада нисмо примењивали овакав приступ у нашим спотовима, али пошто већ чекамо да прође 'ново време', решили смо да се и ми мало променимо, да се још више ангажујемо“ наставља Филип.

Као и у претходна два видео-спота, чланови бенда су и у овој екранизацији њихове песме главни
актери.

„Желели смо да што верније дочарамо, прикажемо те унутрашње сукобе, борбу која се одвија у свима нама. Драматуршки, акценат је на борби, преиспитивању, извесној тескоби али и нагомиланој енергији, која је спутана – све то је задесило многе уметнике у данашњим околностима. Неретко, човек је у тако деликатним ситуацијама сам себи највећи непријатељ“, закључује Стефан Никетић.

Видео-спот за песму Ново време групе „Лагана среда“ настао је као резултат успешне сарадње бенда са најдуговечнијом ТВ рок емисијом Бунт, уз подршку Сокоја. Аутори спота су Бранка Главоњић и Марко Ђукић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво