Читај ми!

Музички крај недеље на РТС-у, „Виртуози“ у петак и Дечја Песма Евровизије у недељу

Још неколико дана је остало до почетка музичког шоуа „Виртуози“, у којем ће се такмичити млади таленти класичне музике. На РТС-у такође можете и пратити у недељу финале Дечје песме Евровизије, на којем Србију представља надарени Петар Аничић.

Силвана Грујић, одговорна уредница Музичке редакције РТС-а, објашњава да су Виртуози такмичење за младе музичаре узраста до 18 година, када су инструменталисти у питању, и 20 година за певаче. Организује га истоимена мађарска продукција и већ шест година се са великом популарношћу одржава у Мађарској.

„Ове године је и Србија позвана да наступи као гост, јер у њему учествују и земље Вишеградске групе – Пољска, Чешка, Словачка, Мађарска. Кроз отворене аудиције у Београду изабрали смо четири млада талента који су отишли у Будимпешту“, додаје Силвана Грујић.

Шоу је снимљен у септембру, а прва епизода емитује се 27. новембра на Другом каналу РТС-а од 21.45 часова. Репризни термин је недељом у 20 часова.

„Деца су фантастична и свако ко је учествовао у аудицијама је могао да оде у Будимпешту. Видећемо овде четворо изабраних и како су представљали боје Србије. Сви су били одушевљени њима и то ће се видети и кроз овај програм“, истакла је уредница Музичке редакције РТС-а.

Ближи се и финале такмичења за Дечју Песму Евровизије, а Петар Аничић, који ће представљати Србију, каже да је веома узбуђен и једва чека спектакл у недељу.

Због мера против ширења коронавируса, такмичари су већ снимили своје наступе за које ће људи моћи да гласају.

Финале ће почети у недељу у 17 часова и биће директно преношено на Другом програму. У студију РТС-а биће направљена „зелена соба“ у којој ће Петар са својим пријатељима пратити такмичење, а прошлогодишња представница Дарија Врачевић ће говорити поене.

Гласање се одвија по систему пола-пола, односно 50 одсто поена су гласови жирија, а других 50 одсто гласови публике.

„Гласање почиње у петак у 20 часова на сајту www.junioreurovision.tv и завршава се у недељу када почиње шоу. Када се све песме изведу, биће настављено гласање до коначног проглашења победника“, наводи Силвана Грујић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво