Читај ми!

Барселона Џипси Балкан оркестар стигао у Србију са „Новом ером“

Након два распродата концерта у Софији, „Барселона Џипси Балкан оркестар“ стигао је у Србију и вечерас ће одржати концерт у Крагујевцу где ће промовисати нови албум „Нова ера“. За концерте у Београду, 3. и 4. новембра, и у Новом Саду, 6. новембра, тражи се карта више.

Седам чланова чини Барселона Џипси Балкан оркестар: Маргерита Абита (вокал, Сицилија), Дани Карбонељ (кларинет, Каталонија), Олександр Сора (виолина, Украјина) или Пере Ноласк (вилина, Каталонија), Матија Скироза (хармоника, Италија), Жулијен Шанал (гитара, Француска), Иван Ковачевић (контрабас, Србија) и Стелиос Тогијас (перкусије, Грчка). 

„Пауза у којој се свет нашао затекла нас је у пуном полету. Након промене главног вокала, много смо радили на новим песмама, чија је презентација почела на распродатој италијанској турнеји која је била прекинута пред сам крај из свима познатог разлога. Схватили смо да једино што можемо да урадимо у том моменту је да се затворимо у себе и спремимо нови албум, поклањајући му време које никада да сада нисмо имали“, рекао је контрабасиста Иван Ковачевић објашњавајући како је настао албум Нова ера.

Шесто студијско издање је слика онога како се музичари овог мултинационалног састава осећају у овој фази каријере.

Нова ера је представљање последњег члана наше фамилије и искуства сакупљена свих ових година. Поред анђеоског гласа, младалачке енергије и ведрог духа Маргерите, инструментална енергија је остала као жила куцавица ритма Балкана, Источне Европе, Блиског истока и Медитерана“, објашњава Ковачевић. 

Иван са радошћу прича и о концертима који им предстоје: „Додатни циљ ове турнеје је да покажемо свету да смо ту, да се нећемо предати и да нема тог страха који ће савладати основне људске потребе слободног човека“. 

Након распродатих и због пандемије одложених мартовских концерата у Италији уследила је пауза у концертним активностима оркестра.

Турнеја је настављена, најпре наступима у Бугарској, а одмах затим у Крагујевцу, где вечерас имају концерт.

Барселона Џипси Балкан оркестар у Сомбору наступа 1. новембра, у Београду 3. и 4. новембра и у Новом Саду 6. новембра. 

Улазнице за београдске концерте могу се купити на благајни Дома омладине Београда, као и преко сајта Тикетс. За новосадски концерт карте су доступне на продајним местима „Гигстикса“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво