Читај ми!

На „Песми Евровизије“ следеће године учествоваће 41 земља

Европска радиодифузна унија (ЕБУ) је саопштила да је учешће на „Песми Евровизије“, која би следеће године требало да буде одржана у холандском граду Ротердаму, потврдила 41 земља. Међу учесницима ће бити и представник Србије.

Учешће на такмичењу следеће године потврдиле су исте земље које је требало да наступају на овогодишњој „Песми Евровизије“ која је отказана због пандемије коронавируса.

Због отказивања такмичења, Европска радиодифузна унија је донела одлуку да се организација „Евросонга“ следеће године поново препусти холандским емитерима, а фестивал би требало да се одржи од 18. до 22. маја 2021. године.

„Захвални смо због посвећености 41 емитера за помоћ у поновном организовању и повратку 'Песме Евровизије'“, рекао је Мартин Естердал, извршни супервизор такмичења.

Додао је да ЕБУ заједно са холандским емитерима НПО, НОС и АВРОТРОС ради на четири сценарија за одржавање „Песме Евровизије“ следеће године и да су у сталном контакту са свим учесницима.

„Тим холандских емитера напорно ради како би омогућио да 'Песма Евровизије' обезбеди узбуђење и иновације које очекује више од 180 милиона гледалаца, упркос изазовним околностима“, истакао је Естердал.

Извршни продуцент такмичења Сице Бакер навео је да су организатори пред себе поставили високу лествицу за предстојеће такмичење и да је у току израда протокола у циљу заштите здравља запослених, такмичара, новинара и посетилаца.

Међу 41 земљом која је потврдила учешће је и Србија.

Осим Србије, на такмичењу ће учествовати и Албанија, Аустралија, Аустрија, Азербејџан, Белгија, Белорусија, Бугарска, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Француска, Грчка, Грузија, Хрватска, Ирска, Исланд, Италија, Израел, Јерменија, Кипар, Летонија, Литванија, Малта, Молдавија, Немачка, Норвешка, Пољска, Португалија, Румунија, Русија, Сан Марино, Северна Македонија, Словенија, Шпанија, Швајцарска, Шведска, Уједињено Краљевство, Украјина и домаћин Холандија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво