На фестивале ћете моћи да уђете само ако сте се тестирали на коронавирус

Водеће манифестације као што су „Егзит“, „Бирфест“, „Нишвил“ и „Мјузик вик“ донеле су прелиминарни сет мера како би одржавање фестивала протекло максимално безбедно.

Прва мера је обавезан корона тест за посетиоце, те ће, у случају да вирус буде активан у августу, бити обезбеђени бесплатни тестови на корону и само са негативним тестом ће бити омогућен улазак на фестивал, како би се осигурало да на фестивалима нема заражених.

Сви припадници особља пре почетка смене или доласка на фестивал биће у обавези да се тестирају пре уласка.

Максималан број посетилаца свих фестивала биће значајно смањен у односу на претходне године, те површина манифестације мора износити најмање три метра квадратна по једном посетиоцу.

Обавезне су маске и рукавице за све запослене на фестивалима, као и дезинфекција већ од улаза.

На више пунктова на фестивалу биће обезбеђена дезинфекциона средства за публику.

На улазима на фестивале биће обезбеђене маске за све посетиоце, а биће вишеструко повећан број запослених у санитету, те већи број тимова хитне помоћи.

Публици ће бити доступни пунктови за мерење температуре и пријаву евентуалних симптома, а биће постављени и објекти за изолацију у случају да неко од посетилаца покаже симптоме.

Иако је и у уобичајеним околностима практично 100 одсто публике на наведеним фестивалима свакако у старосним категоријама које нису угрожене, ове године се посебно препоручује свим ризичним групама да избегавају било каква масовна окупљања.

Ово је прелиминарни списак мера, док ће коначне мере предострожности бити донете у координацији са Владом Србије након формирања заједничког радног тела.

Након што је Светска здравствена организација недавно донела нову препоруку којом се позивају државе да поново дозволе одржавање масовних манифестација, истичући њихов значај за ментално здравље и општу добробит друштва, очекује се формирање заједничког здравственог тела Владе Србије и домаћих манифестација које су померене за август за када се очекује потпуно смиривање епидемиолошке ситуације.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво