Супергрупа „Савана“ доноси ритам пустињског рока у регион

Нови бенд на алтернативној музичкој сцени „Савана“ региону представља правац пустињски рок. Момци из Београда и Будве у освајање публике крећу објављивањем првог сингла „Виталне супстанце“ којим најављују деби-албум „Тарангира“.

Група „Савана“ родила се прошлог лета на више локација истовремено. Алекса Мајсторовић и Алекса Недић имали су бенд „Степа“, који је тежио еволуцији и, како кажу, у неком моменту њихове идеје кренуле су ка „Савани“.

Жеља да се у овим крајевима планете засвира пустињски рок (desert rock) тресла је и део будванског бенда "Haze&Ash". 

„Сматрамо да нам треба још новог нејугоносталгичарског инструментално комплекснијег звука. Некако су се спојили укуси и створио се тај звук који смо решили да негујемо“, каже Алекса Недић за Интернет портал РТС-а и додаје да сваки члан „Саване“ пустињски рок капира на другачији начин, а да онда из сукоба мишљења настане нешто аутентично што нико засебно не би смислио без осталих. 

Момци из „Саване“ већ су снимили четири песме које ће у наредном периоду објављивати у размаку од по неколико седмица, а у њиховом стварању помогли су и фронтмен „Стреј дога“ Дукат Страјнић и бубњар Андреј Младеновић („Стреј дог“, „Црви“, „Туристи“).

Весник Тарангире, деби-албума београдско-будванског бенда, је сингл Виталне супстанце који до јавности стиже у виду спота. 

„Тарангира је измишљена земља која носи назив по тој танзанијској области, али смо је кроз албум описали као нешто више душевно и узвишено него као географску локацију“, објашњава Недић. 

С обзиром на то да је у питању супергрупа, и у овом случају имамо „много алфи“ и бенд нема једног већ више фронтмена који још нису постигли консензус око места промоције албума првенца.

Идеју да то буде Делиблатска пешчара као најближа пустиња још нису одбацили, али ни усвојили.

„Савана“ је пробила лед и регион освежила ветром из пустиње. Видећемо да ли ће уследити лавина која ће момцима донети конкуренцију. Они је спремно чекају. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво