Труба добро звучи и у карантину, али фали аплауз

Има оних који верују да труба увек и на сваком месту добро звучи. Али, има неких делова Србије где она звучи боље. Ужички крај једно је од тих подручја, где је трубач Дејан Петровић провео дане епидемије.

Када је почела епидемија свима нам се живот променио у једном дану. Колико ће нам бити потребно да се вратимо у редовно стање питали смо Дејана Петровић, који се путем друштвених мрежа укључио у јутарњи програм РТС-а.

„Моје искрено мишљење је да је нас омело много већих и горих ствари него што је овај вирус, а очекујем да се у јуну или јулу полако враћамо својим обавезама. Мислим да ће на јесен све бити како треба и да ћемо живети као што смо живели и пре ове епидемије", рекао је Дејан Петровић. 

Такође додаје да ће свирке кренути од лета, мада је доста фестивала већ отказано.

Неки кажу да не журе у редовно стање. Нашли су мир, изместили се од обавеза, посла, гужве... И ви сте одабрали природу, да у њој боравите у "карантину". Шта вам је недостајало током претходна два месеца?

„Искрено, не журим ни ја да се вратим у неко нормално време, јер сам у природи уживао са својом породицом и коначно сам стигао да се наспавам, а највише су ми недостајали пријатељи и аплауз", рекао је Петровић. 

Да ли Вам је недостајала иснспирација? Јесте ли успели да радите, свирате, компонујете?

„Сви чланови бенда су вежбали и договарали смо се преко друштвених мрежа. У почетку сам гледао вести и читао новине, па сам почео психички да падам од информација о коронавирусу. Онда сам престао, јер како буде другима, биће и мени, и почео сам да се бавим музиком, да свирам, да вежбам. Очекујем да ће се до краја године појавити дуго очекивани ЦД који смо обећали публици", истакао је Дејан Петровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара