Прославу другог рођендана Комбанк дворане уз Тристана и Симфонијски оркестар РТС-а

Kомбанк дворана обележава тачно две године од свечаног отварања 27. априла 2018. године, када је објекат заживео у новом, модернизованом руху, након комплетне реконструкције некадашње Дворане Дома синдиката.

Kултно место које је испратило многе генерације и утицало на обликовање и формирање културно-уметничног идентитета Београда, овогодишњи јубилеј обележиће у духу глобалне солидарности, као и појединачне, али и колективне свести за потребом останка у кући у време планетарне пандемије.

Под паролом #ostanikodkuće, 28. априла ће на Јутјуб каналу Kомбак дворане бити приказан концерт светски признатог пијанисте класичне и електронске музике Франческа Тристана и Симфонијског оркестра РТС-а, којим је пре две године и свечано отворен објекат, после десет месеци реконструкције.

Подсетимо, културни живот Београда наставио је и током 2020. године да живи у амбијенту модернизованом по светским стандардима. Kомбанк дворана је и током ове године обогатила свој репертоар културних дешавања, доприносећи оживљавању духа прошлих времена и настанку нових успомена. Београђани су наставили да уживају у разноликим садржајима за све генерације, а сваки осмех посетилаца дубоко је урезан у мапу сећања и традиције настављене на месту Дворане Дома синдиката.

Само током 2019. године Kомбанк Дворану је присуствујући најразличитијим садржајима од концерата, представа, кабареа, па преко стендап наступа и других културно-уметничких и забавних садржаја посетило око 225.000 посетилаца из земље, али и иностранства.

Такође, биоскоп Kомбанк дворана је током 2019. године забележио укупну посету од чак 228. 795 људи, док је до марта 2020. биоскоп посетило 64. 788 љубитеља филмова.

У знак захвалности својој публици Kомбанк дворана је припремила и посебан поклон. Наиме, сто највернијих филмофила добиће бесплатан приступ филмовима на Платформи MOJOFF. Наиме, већ месец дана уназад, на платформи MOJOFF реализован је први кућни онлајн биоскоп, који се у домове широм Србије и региона уселио захваљући заједничкој иницијативи Kомбанк Дворане, биоскопа „Синегранд“, „Вилин град“ и Мегаком филма.

Од оснивања првог бесплатног филмског онлине фестивала 27. марта ове године, који је уједно означио почетак рада сајта, па до данас , платформу је посетило 4.8 милиона људи, док је забележено преко 300.000 прегледаних филмова.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво