Пола века култне љубавне песме

Обележавајући пола века од легендарне контроверзне песме "Je t'aime… moi non plus", књига Вероник Мортањ, истог наслова, веома вешто идентификује однос Гензбуруа и Биркинове као одраз времена у коме су живели.

Синоним за љубав, еротику, гламур, музику, провокацију, однос Сержа Гензбуруа и Џејн Биркин запалио је Француску шездесетих година прошлог века, али и дао замах свим оним идејама које данас препознајемо као специфично француске.

Скачући напред-назад кроз време, књига води читаоца од магловитих пејзажа Нормандије, где су се Серж и Џејн повукли, до њихових безбрижних лета на обали. На путу ка звездама, пратимо интриге, љубавне афере, љубоморне испаде беса, генијалност и самоповређивање.

Срели су се 1968. године. Она, енглеска аристократкиња тек стигла у Париз из разузданог Лондона. Он, син руских имиграната, већ чувени аутор, емотивно уништен након раскида са Брижит Бардо.

Испричан нежно, кроз нове интервјуе кључних ликова њихове приче, књига се бави детаљима везе две огромне личности, које су заједно створиле модел бунтовног пара за сва времена. Тако је ова књига лирско приповедање о односу који је дефинисао читаву једну еру.

број коментара 0 Пошаљи коментар