Времеплов др Нелета Карајлића на Ташмајдану

Др Неле Карајлић одржао је на стадиону Ташмајдан свој први велики концерт пред београдском публиком. Са „Осиромашеним уранијумом“ извео је најпре хит „Јави ми, ја ћу чекати“, а уследили су остали хитови „Пушења“.

Пред око 8.000 гледалаца, др Неле Карајлић извео је песме „Забрањеног пушења“, као и пре 23 године.

У својеврсном музичком времеплову, будући да је данас Дан младости, Неле је подсетио и на пионирске мараме.

„Пионирску мараму смо заборавили 1984/85, тада је била последњи пут у мојој кући негде затурена. После смо се друг Тито и ја посвађали, имали смо мали неспоразум, али ево дошао сам да се помиримо, пошто је праштање део мог емотивно-интелектуалног концепта“, објаснио је Неле.

Признаје да, без обзира на све, воли и овај 25. мај, јер га подсећа на младост и неко лепо доба.

„Тај појам маја и Југославије из оног времна, ако откачимо тај политички део, било је нешто веома позитивно. Југославија је била земља у којој су људи били насмејани, а у земљама које су настале после ње нема насмејаних људи“, рекао је др Неле Карајлић.

Нелетове песме Жени нам се Вукота, Гиле шампион, Недеља кад је отишо Хасе, Ил си бос ил си хаџија, Дан Републике, Гузоњин син, Фикрета, и многе друге су безвременски хитови и подједнако се доживљавају као и пре 20 година.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 26. мај 2019, 20:45) - anonymous [нерегистровани]

dr Nele Kurajlic je - legenda, sa velikim smislom za umetnost. Mene je odusevio sa pesmom: Zeni nam se Vukota, nezvanicni.....

......"distributer" - Marlbora! Znaci - svercer!!!

(недеља, 26. мај 2019, 19:24) - zeks [нерегистровани]

Nele car

Fantastican koncert!!!