Читај ми!

“Deep Purple“ поново у Београду

После осам година, „Дим на води“ поново ће одјекнути Београдом! "Deep Purple" ће, у оквиру турнеје "Now What?!", доћи у Србију и 18. фебруара 2014. године наступити у Комбанк арени.

Један од концертно најактивнијих бендова у историји рокенрола, "Deep Purple", који је на турнејама од поновног окупљања 1994. године, наступиће 18. фебруара 2014. године први пут у Комбанк арени, најавила је продукција „Авалон“.

Енглески рокери Београд су први пут посетили 1975. године, а после два концерта на Београдском сајму 2003. и 2006. године, у фебруару наредне године долазе у оквиру велике светске турнеје насловљеном по најновијем албуму Now What?!, који фанови и критика сматрају једним од најбољих у каријери групе.

Бенд предвођен легендарним певачем Јаном Гиланом у српској престоници одржаће једини концерт на територији бивше Југославије и шире, па се очекује посета из целог региона.

На актуелној турнеји хард рок бенд одржао је више од 50 концерата, а осим београдског, очекује их још око 20 наступа у најпространијим светским аренама, на којима ће извести највеће хитове из каријере дуге скоро пола века.

"Deep Purple" долазе у устаљеној постави коју, поред Гилана, чине бубњар Јан Пејс, басиста Роџер Гловер, гитариста Стив Морс и клавијатуриста Дон Ејри, који од 2012. године мења преминулог Џона Лорда.

На албуму Now What?!, објављеном у априлу, налазе се и две песме посвећене Лорду.

Критика и фанови широм света сматрају да је реч о најбољем албуму групе у последњих 20 година, са класичним "Deep Purple" звуком који се доводи у везу са раним радовима бенда, са почетка седамдесетих година.

Са 27 турнеја у каријери, "Deep Purple" важи за један од највећих рок бендова свих времена.

Пионири хеви метал звука узор су члановима група попут „Ајрон мејден“, „Металика“, „Квин“, „Моторхед“, „Бон Џови“, „Аеросмит“, „Пантера“.

Oбјавили су 19 студијских и 34 концертна албума, 27 „бест-оф“ комплилација, које чине један од највећих тиража у историји музике са више од 100 милиона продатих издања.

Цене улазница и почетак продаје биће саопштени 26. септембра.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво