Чарли Вотс се и даље „котрља”

Легендарни бубњар препознатљивог стила, Чарли Вотс, демантовао је преко своје представнице за медије вест једног аустралијског сајта да после 46 година напушта "Ролингстоунсе".

Бубњар "Ролингстоунса" Чарли Вотс није напустио чувену рок групу, саопштила је његова представница за медије, демантујући извештај аустралијског музичког сајта "Андеркавер" (Undercover.au.com).

Текст који је објавио сајт "Андеркавер" изазвао је панику међу обожаваоцима "Ролингстоунса" широм света, пошто би Вотсов одлазак из групе највероватније означио крај тог састава.

"Супротно измишљеној причи која је осванула на малом музичком сајту у Аустралији, бубњар Чарли Вотс није напустио 'Ролингстоунсе'", саопштила је његова представница Френ Кертис, а преноси часопис "Билборд".

"Андеркавер", који се позивао на извор близак групи, објавио је да 68-годишњи Вотс неће више снимати и да неће ићи на турнеје.

Сајт је навео и да је група већ нашла замену - њујоршког бубњара Чарлија Дрејтона.

Дрејтон је сарађивао са гитаристом "Ролингстоунса" Китом Ричардсом на његовом соло албуму.

Вотс се "Стоунсима" прикључио 1963, само годину дана након што су их основали Брајан Џоунс, Јан Стјуарт, Мик Џегер и Кит Ричардс. Познат по својем џез стилу лупања бубњева, Чарли се, такође, опробао соло 2004. године, када је издао албум "Watts at  Scott's".

Те исте године му је и дијагностикован рак грла.

"Стоунси" су последњи албум објавили 2005, а августа 2007. су окончали светску турнеју "A Bigger Bang", и то са највећом зарадом у историји музике од 558 милиона долара.

број коментара 0 Пошаљи коментар