Читај ми!

Светска премијера филма „Овуда ће проћи пут“

У копродукцији РТС-а, „Pointless” продукције и ФДУ, на Фестивалу “Slemdens” у Америци одржаће се светска премијера филма "Овуда ће проћи пут",сценаристкиње и редитељке Нине Огњановић.

Дебитантски дугометражни играни филм Овуда ће проћи пут, сценаристкиње и редитељке Нине Огњановић, имаће своју светску премијеру на филмском фестивалу "Slemdens", који се крајем јануара 2023. године одржава у Парк Ситију, САД. "Slamdance film festival постоји скоро три деценије и на њему су дебитовали редитељи као што су Бонг Јоон-хо (Паразит) и Кристофер  Нолан (Данкирк, Успон мрачног витеза).

У филму Овуда ће проћи пут једна неочекивана посета из корена мења живот малог изолованог места у Србији. Осамнаестогодишња Јана ће учинити све да спасе странца за којег мисли да ће је одвести далеко.

Главне улоге поверене су Јани Бјелици и Златану Видовићу, а остале улоге у филму тумаче Светозар Цветковић, Брана Стефановић, Игор Филиповић, Ева Рас, Нинослав Ћулум, Павле Чемерикић, Владимир Максимовић, Марта Богосављевић, Зоран Живковић, Душан Ћуле Јовић, Марио Шаран, Раде Миљанић, Бошко Пулетић, Драга Ћирић Живановић, Слађа Радивојевић, Вујадин Милошевић и дечак Демијан Костић.

Филм је копродукција Факултета драмских уметности у Београду, "Pointless Films" и Радио-телевизије Србије. Продуцирао га је Давид Јовановић (испред " "Pointless Films" продукције), а испред РТС-а на пројекту су учестовали, као креативни супервизор - Марко Новаковић, одговорни уредник Редакције драмског и домаћег серијског програма и супервизор продукције Марија Берета. Настао је уз подршку Филмског центра Србије и Министарства за културу и информисање Републике Србије.

Директор фотографије филма Овуда ће проћи пут је Владислав Андрејевић, сценографкиња је Нева Јоксимовић, костимографкиња Мартина Малобовић, композиторка Ана Крстајић, дизајнер звука је Стеван Маснец, а монтажер Растко Убовић.

Нина Огњановић је дипломирала 2022. године на Факулету драмских уметности у Београду, на катедри за филмску и телевизијску режију. Њени кратки филмови Нови телевизор и Плачу приказивани су на многобројним фестивалима широм света и у оквиру прве сезоне РТС-ове емисије "Рани кадрови". "Овуда ће проћи пут" је њен први дугометражни филм, а  уједно и њен дипломски рад.

Филм Овуда ће проћи пут имаће своју премијеру у Србији на следећем ФЕСТ-у, након чега га очекује биоскопска дистрибуција, а затим и телевизијска премијера на програму Радио-телевизије Србије.  

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи