Читај ми!

„Да ли сте видели ову жену?“ – прича о мењању идентитета на ФАФ-у

У Београду се славе покретне слике. Почео је 28. Фестивал ауторског филма са 70 нових наслова. Међу њима је и домаћи филм „Да ли сте видели ову жену?“ Душана Зорића и Матије Глушчевића, који је светску премијеру имао у Венецији.

„Проглашавам Фестивал ауторског филма отвореним!“ Коначно је ФАФ ове године отворила глумица – Ксенија Маринковић. Јер колико су важни аутори, важни су и глумци зато што идеје претварају у стварност.

„Људи су отворенији и сурадљивији када је у питању ауторски филм и свака идеја се броји, свака идеја улази у обзир и за мене је то најдража врста рада“, каже Маринковићева.

Једна од најпопуларнијих глумица у региону у егзистенцијалној психолошкој драми са надреалним елементима Да ли сте видели ову жену? тумачи универзалан лик, у три живота.

„То није само филм о средовечним женама, то је филм о идентитету, то је филм о скривању идентитета о немогућности да ти схватиш да идентитет може да се мења и да можеш да будеш када пожелиш и неко потпуно други“, објашњава редитељ Душан Зорић.

А зашто је окосница филма баш жена која би да искочи из сопствене коже?

„Она је идеална представница свих оних који су се суспрегли у неке улоге у којима су били незадовољни. Нису имали храбрости и слободу да се мењају и да истражују себе“, истакао је редитељ Матија Глушчевић.

Прича о преиспитивању појединаца у савременом свету, биће још на фестивалу који је требало да протекне у знаку Жан Лика Годара. Ипак, 29. издање дешава се у сенци одласка Пурише Ђорђевића, нашег најпоетичнијег ствараоца ауторског филма.

број коментара 0 Пошаљи коментар