Читај ми!

Да ли би се Агати Кристи допао Андрија Милошевић као Херкул Поаро

Многи са нестрпљењем ишчекују премијеру представе „Убиство у Оријент експресу“ Позоришта „Бошко Буха“ која је заказана за 25. септембар на сцени Тетара „Вук“. У улози славног детектива, Херкула Поароа, опробаће се Андрија Милишевић.

Од 60 крими романа које је написала Агата Кристи, у чак 33 је мистерију решавао белгијски детектив Херкул Поаро, а управо Убиство у Оријент експресу многи сматрају њеним најбољим делом.

Позоришну адаптацију је написао Кен Лудвиг, чувени савремени комедиограф, нашој публици познат по веома успешним представама Тенор на зајам и Месец изнад Бафала.

Као врсни комедиограф, Кен Лудвиг је на површину мистерије Агате Кристи извукао управо комедију. Комични су и екстравагантни и „повишени“ ликови које је створила Агата Кристи, а тумачењу управо оваквих ликова врло је склон ансамбл Позоришта „Бошко Буха“.

У улози најчувенијег детектива на свету, Херкул Поароа, појавиће се Андрија Милошевић, који фостујући у Београдској хроници, каже да мисли да би Агата Кристи била изузетно задовољна његовим тумачењем познатог детектива.

„Невиђено сам задовољан што смо урадили ову представу и врло сам узбуђен и чекам премијеру. Много људи у Београду ће нам доћи. Сви се питају шта је то. Пошто смо објавили фотографије из представе, сви су одушевљени костимима, сценографијом, начином на који смо ми то пренели. Мислим да је у последње време, ово једна од најзначајнијих премијера Позоришта 'Бошко Буха'“, каже Милошевић.

Галерију осумњичених ликова, написаних мајсторским пером Агате Кристи играће чланови ансамбла Позоришта „Бошко Буха“ – Виктор Савић, Борка Томовић, Лена Богдановић, Јелена Тркуља, Катарина Гојковић, Катарина Марковић, Владан Дујовић и Игор Дамњановић, Стефан Бундало и Миљан Прљета.

„Сви ми на сцени, суштински играмо против вас, да ви не знате шта ће се десити на крају. И онда сви заједно на крају уживамо. Врло је важно да кажем да је ово прва премијера у источној Европи овог комада и да ћемо имати премијеру у Београду пре Лондона“, напомиње гост Београдске хронике.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво