Читај ми!

„Подручје без сигнала“ и „Адвокадо“ одушевили регион, које серије сад чекамо

Серије РТС-а освојиле су највише признања на Сарајевском филмском фестивалу. „Срце Сарајева“ за најбољу комедију припало је „Адвокаду“, у продукцији РТС-а, док је регионална копродукција Хрватске, Словеније и Србије „Подручје без сигнала“ освојила награду за најбољу драмску серију.

Од укупно 17 серија из региона које су се такмичиле за „Срце Сарајева“ седам је емитовано на РТС-у.

Адвокадо, у продукцији наше куће, најбоља је комедија по оцени стручног жирија. Серија аутора Николе Пејаковића још једном је осветлила неке од највећих стереотипа нашег поднебља и показала да најбоље знамо да се нашалимо на сопствени рачун.

„Потпуно је други концепт, други приступ. Нисмо ишли на то да правимо никакву комедију која ће да се држи правила, него које год правило постоји да га прекршимо“, објашњава редитељ Саша Хајдуковић.

Глумици Јасни Ђуричић „Срце Сарајева“ за главну улогу у комедији донела је управо тетка Сунчица из серије Адвокадо.

„То је некакав хумор који није уобичајен, на који наша публика у Србији није навикла. Ја сам искрено љубитељ црног хумора и Адвокадо је свакако храбар избор продукције и свих нас заједно“ истакла је Јасна Ђуричић.

Да је регионална сарадња пут ка успешном и квалитетном телевизијском садржају показала је серија Подручје без сигнала, најбоља драма. Успех је остварила и комедија Чудне љубави.

Шест регионалних серија имаће претпремијеру на Сарајево филм фестивалу. Публика је имала прилику да погледа део серије У клинчу, која ће се од 29. августа емитовати радним данима од 20 часова на нашем Првом програму.

Екипу нове серије о одрастању, У клинчу, предводе глумци Никола Којо и Бранка Катић, док је регионална музичка звезда Михајло Веруовић Војаж дебитовао као глумац. За претпремијеру серије тражила се карта више.

„Напунили смо салу мимо седишта, људи су седели и на степеницама. Још јуче смо продали све карте тако да је било заиста сјајно“, каже копродуцент Аљоша Ћеранић.

На Сарајево филм фестивалу претпремијерно ће бити приказана и друга сезона серије Мама и тата се играју рата, која ће такође бити емитована на нашем програму.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво