Читај ми!

За почетак Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи, филм „Ала је леп овај свет“

Фестивал посвећен филмском сценарију, свечано отвара премијерa филма „Ала је леп овај свет“ у режији Филипа Чоловића. До 16. августа, публика ће у Врњачкој Бањи гледати више од 15 домаћих остварења у различитим програмима.

Савремена, духовита, љубавна прича на почетку овогодишњег фестивала. Главни јунаци филма Ала је леп овај свет су неафирмисани редитељ Бата и популарна телевизијска водитељка Уна.

Када смотани интелектуалац постане главни мангуп, а ауторка помодарске емисије почне да трага за смислом живота, када их тумаче врсни комичари Андрија Кузмановић и Анђелка Прпић, смех је загарантован.

„Мени је тај спој био занимљив. Kако направити неког ко је иритантан и коме одмах видите грешку, а са друге стране да је заволите и за њу навијате“, наводи глумица Анђелка Прпић.

Главне јунаке покушаће да споји анђео задужен за љубав – Коља Пејаковић. Режију потписује Филип Чоловић, сценарио Андреј Шепетковски.

„То је прича о љубави, али и прича о могућности преображаја сваког човека. И о томе да сваки човек може да се промени на боље, али и на горе, у зависности од тога шта упија. Сад разумем писце како је њима и како дрхте над сваком идејом и речју и могу да сагледам и са те стране“, наглашава глумац и сценариста, Андреј Шепетковиски.

Које филмске приче су најбоље, одлучиће жири у саставу Милан Пузић, Милутин Петровић и Дејан Зечевић. Биће додељено и „Златно перо Гордана Михића“ и ове године први пут награда „Марко Живић“ за најбољег младог глумца.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво