Читај ми!

Нетфликс неће спречавати дељење лозинке, али ће наплаћивати услугу

Стриминг компанија Нетфликс желела је да онемогући дељење лозинке са другим домаћинствима, али су сада одлучили да промене стратегију и да ову праксу претворе у нову услугу – уз додатну накнаду, наравно. Услуга се зове „Додај дом“ и омогућава корисницима да купе додатне „домове“ са којима желе да поделе свој Нетфликс налог.

Нова функција коју уводи гигант за стримовање, „додај дом" подразумева да за свако друго домаћинство са којим делите налог плаћате накнаду од 2,99 долара, што је ипак далеко мање од цене пуне претплате на Нетфликс.

Ова функција такође укључује гледање Нетфликса на таблету, лаптопу или телефону док сте на путу. Из компаније најављују да ће ускоро увести и нове функције које ће корисницима омогућити да контролишу где се њихов налог користи, како би у било ком тренутку могли да уклоне додате домове.

Како је објављено у Нетфликсовом корисничком сервису, ова функција ће бити уведена од 22. августа. Додаје се да се надокнада неће аутоматски додавати и наплаћивати када неко подели свој налог са другим домаћинством, већ ће се од корисника тражити да додају домове са којима деле налог и одобре додатну накнаду.

Постојаће неколико ограничења у погледу начина на који се ова функција може користити. На пример, један налог ће моћи да дода само одређени број додатних „домова“, у зависности од његовог нивоа: Основни налози ће моћи да додају један додатни дом, Стандардни налози ће добити два, а Премијум налози три.

Што се тиче начина на који ће Нетфликс откривати додатне домове, у компанији наводе да ће користити информације „као што су ИП адреса, идентитет уређаја и активности на налогу“.

Нова функција се разликује од функције „додај додатног члана“ коју је Нетфликс покренуо у неколико земаља у марту 2022. године, а која је омогућила корисницима да додају подналоге за највише две особе са којима не живе.

Функција „додај дом“ такође је ограничена на неколико земаља – Аргентину, Доминиканску Републику, Салвадор, Гватемалу и Хондурас.

Према Нетфликсовом директору за иновације производа Ченгију Лонгу, који је ову вест поделио на блогу, „широко распрострањено дељење налога између домаћинстава подрива нашу дугорочну способност да инвестирамо и побољшамо нашу услугу“.

Промене се уводе убрзо након што је Нетфликс објавио да је први пут изгубио претплатнике у првом кварталу 2022. године. У јуну су из Нетфликса такође најавили да разматрају додавање јефтиније претплатничке опције, али на којој ће бити реклама.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво