Читај ми!

Да ли је Ђелa из филма Жив човек, Ђуричкова најбоља улога

Такмичарски програм 49. ФЕСТ-а отворен је домаћом премијером филма „Жив човек“ Олега Новковића снимљеног по сценарију Милене Марковић. У насловној улози је Никола Ђуричко.

Жив човек је генерацијска посвета, онима који су уз рокенрол стасавали у Београду 80-их. Мелахнолична комедија о томе како изгледа живот човека који води неконвенционалан живот, има дисфункционалну породицу, али покушава да поврати слободу животног избора, направи заокрет, пронађе мир и крене живот из почетка.

Иако ангажован у две америчке хит серије, Никола Ђуричко је на ФЕСТ стигао из Лос Анђелеса, да представи лик бунтовног рокера Ђеле у Живом човеку. Бриљантним изразом, безрезервно, предао се улози, до сада најбољој у каријери.

„Моја намера је иначе као глумца да то делује просто – то сам ја, нема игре, нема глуме, нема ништа да се не види и мени се чини да ја имам пуно сличности са Ђелом, али ми се чини да Ђела није сазрео, није одрастао. Он је остао тамо где је хтео да остане“, истакао је прослављени глумац.

Познат по поетској огољености у филмовима, редитељ Олег Новковић овога пута стилски сведеније и племенитије приповеда о идеологији рокенрола и поп култури.

„Има много неког значења у томе Жив човек. Жив човек у смислу да и поред свих искушења и мана и невоља тај наш главни јунак је жив човек“, објаснио је Новковић.

„Има доста живота, има доста сока, искрености, неке поезије Миленине и аутентичности на којој Олег инсистира“, нагласио је Ђуричко. 

Живот са публиком, филм Жив човек започео је на фестивалу у Котбусу у Немачкој. Након учешћа на београдском ФЕСТ-у, од 20. маја креће у редовну дистрибуцију у домаћим биоскопима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво