Читај ми!

Да ли је Ђелa из филма Жив човек, Ђуричкова најбоља улога

Такмичарски програм 49. ФЕСТ-а отворен је домаћом премијером филма „Жив човек“ Олега Новковића снимљеног по сценарију Милене Марковић. У насловној улози је Никола Ђуричко.

Жив човек је генерацијска посвета, онима који су уз рокенрол стасавали у Београду 80-их. Мелахнолична комедија о томе како изгледа живот човека који води неконвенционалан живот, има дисфункционалну породицу, али покушава да поврати слободу животног избора, направи заокрет, пронађе мир и крене живот из почетка.

Иако ангажован у две америчке хит серије, Никола Ђуричко је на ФЕСТ стигао из Лос Анђелеса, да представи лик бунтовног рокера Ђеле у Живом човеку. Бриљантним изразом, безрезервно, предао се улози, до сада најбољој у каријери.

„Моја намера је иначе као глумца да то делује просто – то сам ја, нема игре, нема глуме, нема ништа да се не види и мени се чини да ја имам пуно сличности са Ђелом, али ми се чини да Ђела није сазрео, није одрастао. Он је остао тамо где је хтео да остане“, истакао је прослављени глумац.

Познат по поетској огољености у филмовима, редитељ Олег Новковић овога пута стилски сведеније и племенитије приповеда о идеологији рокенрола и поп култури.

„Има много неког значења у томе Жив човек. Жив човек у смислу да и поред свих искушења и мана и невоља тај наш главни јунак је жив човек“, објаснио је Новковић.

„Има доста живота, има доста сока, искрености, неке поезије Миленине и аутентичности на којој Олег инсистира“, нагласио је Ђуричко. 

Живот са публиком, филм Жив човек започео је на фестивалу у Котбусу у Немачкој. Након учешћа на београдском ФЕСТ-у, од 20. маја креће у редовну дистрибуцију у домаћим биоскопима.

број коментара 0 Пошаљи коментар