Читај ми!

Еди Марфи поново открива Америку, као принц Аким

После 33 године холивудски глумац Еди Марфи и Арсенио Хол враћају се на велико платно. Овај пут, принц Аким долази у Америку како би пронашао свог давно изгубљеног сина, престолонаследника фиктивне афричке државе Замунда.

Осамдесетих година прошлог века Еди Марфи постао је велика звезда, после неколико филмских хитова, Полицајац са Беверли Хилса, Коло среће, Принц открива Америку.

Филм Принц открива Америку, је најпопуларнији филм који је снимио Еди Марфи. Њему су представници једне афричке краљевске породице суочавају са „трулим" западним вредностима.

Био је то Парамаунтов наслов који је остварио највећу зараду на благајнама биоскопа.

Тридесетак година касније, након што је принц Аким, кога глуми Еди Марфи, из фиктивне афричке државе Замунде стигао у Америку у потрази за женом свог живота и пронашао је у једном фаст-фуду, сада долази у потрагу за давно изгубљеним сином, који би требало да преузме трон.

Радња филма догађа се у њујоршкој четврти Квинс, где је и почела авантура проналаска праве љубави, где се принц Аким претварао да је сиромашни студент.

Аким се враћа у Њујорк, на инсистирање свог оца, како би сазнао све о свом сину, који се родио после његовог повратка у Замунду.

Генерал Изи је још љут на принца јер се није оженио његовом сестром Имани у првом делу филма.

Акиму није преостало ништа друго него, да поново отпутује „преко баре". Одушевљење Америком, сада је још веће него у првом делу филма, када је Аким, живео у сиромашном Квинсу, и са балкона поздрављао комшије, које су му отпоздрављале псовкама.

Филм је режирао Крег Бруер, а у филму глуми и Морган Фриман.

Наставак филма нема душу првог дела, иако се инсистира на хумору, али ће костимографија  бити врхунска и упамћена, као и у првом филму.

Упечатљив је костим краља Замунде, Акимовог оца, који кроз Њујорк, прекривен снегом, шета са главом и кожом лава који су му пребачени преко рамена, као лента.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 08. мар 2021, 13:05) - anonymous [нерегистровани]

US 2

Tako je, film nema dušu prvog filma. Očigledno da je Marfi hteo da izbegne analizu društva i da se ne igra sa političkom korektnošću nego da napravi opuštajuću komediju/mjuzikl. Samo na momenat bljesne stari sjaj, kao na primer scena u berbernici.

Ali nastavci ionako nikad nisu bili ni prineti prethodnicima.